ASO bo po devetih letih obudil dirko po Nemčiji

ASO bo po devetih letih obudil dirko po Nemčiji
08.03.2016 AVTOR: Matej Zalar
Po devetih letih premora se bo leta 2018 na spored vrnila etapna dirka po Nemčiji, za kar imata največ zaslug ASO in nemška kolesarska zveza.
Veliko je bilo napisanega o tem, kako so dopinški škandali spremenili nemški pogled na kolesarstvo. Jan Ullrich, Stefan Schumacher in še marsikdo od starejše generacije nemških kolesarjev je ugled športa v tej državi uničil do te mere, da je padlo tudi zanimanje za dirko.

Zadnja izvedba Deutschland Toura je tako potekala leta 2008. V zadnjih letih se z valom svežih talentov, na čelu katerega sta John Degenkolb in Marcel Kittel, zanimanje za kolesarstvo spet vrača v vodilno državo Evropske unije. Zato bosta Amaury Sports Organization (ASO) in Nemška kolesarska zveza (BDR) dirko obudila v sezoni 2018.

Da se ozračje v Nemčiji spreminja, je nakazal že Dusseldorf z organiziranjem štarta Toura v prihodnji sezoni, prav tako se je prenos s Toura vrnil na nemško nacionalno televizijo.

"Za nemško zvezo je ta dogovor neprecenljiv. Z novo dirko bomo lahko razvili pravo navijaško kulturo, ki bo dvignila zanimanje za kolesarstvo v Nemčiji. Več kot 27 milijonov Nemcev že sedaj vsak dan kolesari, kar so prepoznala tudi večja mesta in razvila dobro kolesarsko infrastrukturo. Pričakujemo, da bo dirka po Nemčiji odličen kolesarski festival, ne le dirka," je ob najavi povedal predsednik BDR-ja Rudolf Scharping.

Poudarek naj bi bil tudi na vzporedni organizaciji dogodkov, namenjenih amaterjem, in pa pripravi spremljevalnih dogodkov v mestih, ki bodo gostila posamezne etape. Skratka, v Nemčijo želijo vrniti pravo kolesarsko vzdušje, ki je nekoč v tej državi že vladalo.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ