Astana s še strožjim protidopinškim programom

Astana s še strožjim protidopinškim programom
29.11.2012 AVTOR: D. Z.
Pri kazahstanski Astani so se odločili, da se bodo še strožje, kot je to običajno, borili proti dopingu. Kolesarji bodo še bolj pod nadzorom.

Iz Astane so sporočili, da bodo poleg že običajnih testiranj Svetovne protidopinške agencije in Mednarodne kolesarske zveze uvedli še strog interni protidopinški program. Zato so podpisali dveletno pogodbo z italijanskim laboratorijem Orbassano, kjer dela dr. Paolo Borrione. Slednji je član komisije za boj proti dopingu pri italijanskem olimpijskem komiteju. Obenem je tudi neodvisen strokovnjak in sodelavec Svetovne protidopinške agencije.

»Ta center smo izbrali, ker je Borrione zaupanja vreden človek, pa tudi zato, ker hočemo uporabljati iste naprave, kot se uporabljajo pri Biološkem potnem listu. Tako bomo imeli iste podatke in bodo lahko vsi podatki tudi uporabni, « je dejal uradni zdravnik Astane Andrea Andreazzoli, ki je letos to vlogo opravljal še pri Lampreju.

»Ne bomo opravljali samo krvnih preiskav, ampak tudi hormonske. Želja je, da zaščitimo zdravje kolesarjev in izboljšamo njihove predstave. Na lanskem Giru so naše kolesarje v povprečju testirali vsak tretji dan, « je še pojasnil Andreazzoli. Potrdil je, da bodo podatki, ki jih bodo pridobili iz internih kontrol uporabljeni v Biološkem potnem listu Mednarodne kolesarske zveze. Sicer pa so vidnejši člani Astane za sezono 2013 tudi Vincenzo Nibali, Jani Brajkovič, Borut Božič, Jakob Fuglsang, Maksim Iglinski, Enrico Gasparotto …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ