Astana v 2022 s starimi znanci

Astana v 2022 s starimi znanci
06.12.2021 AVTOR: DZ, vir: Astana / twitter

Bilo je obdobje, ko je bila Astana močno tudi slovensko zaznamovana. Zdaj ni več, se pa očitno vrača na stara pota ... Prihajata Vincenzo Nibali in Miguel Angel Lopez.

Astana Qazaqstan. Tako se bo imenovala kazahstanska ekipa v sezoni 2022. Pričakovano je odšel Premier Tech. Dresi ostajajo podobni tistim iz letošnje sezone, le da ni več napisa Premier Tech.

Drese izdeluje Giordana. Ekipo so predstavili na velodromu Saryaka v Nur Sultanu. V ekipi bo kar 29 kolesarjev. Obeta se kar nekaj sprememb. Predvsem pa lahko govorimo o dveh povratnikih. Vrača se Miguel Angel Lopez, ki se je preizkusil v Movistarju, a je očitno prepričan, da bo uspešnejši v dresu Astane. Lopez je eden izmed kar 15 novih kolesarjev v Astani.

Vincenzo Nibali se tudi vrača v ekipo, s katero je doživel največje uspehe. Med drugim je kot član Astane leta 2014 dobil tudi dirko po Franciji. Iz Ineosa bo Astano okrepi Gianni Moscon. Med bolj poznanmimi prihajajo še Joe Dombrowski, David de la Cruz in Valerio Conti. V Astano se v vlogi športnega direktorja vrača Aleksander Šefer, ostaja pa najboljši domači kolesar Aleksej Lucenko.

“Kljub težkemu vmesnemu obdobju smo uspeli sestaviti močno in ambiciozno ekipo s številnimi kolesarji, ki lahko prevzamejo vodenje ekipe in dosegajo vrhunske rezultate,” je dejal glavni mož ekipe Aleksander Vinokurov. Sicer pa bodo odšli Jakob Fuglsang, brata Gorka in Ion Izagirre, Omar Fraile, Aleksander Vlasov in Luis Leon Sanchez.

“Izgubili smo nekatere dobre kolesarjev, vendar pa smo obenem tudi pridobili nekatere ravno tako priznane kolesarje. Ekipa ima nov obraz, a ostaja dobra stara Astana,” je še dodal Vinokurov: “Vrnitev kolesarjev, kot sta Nibali in Lopez, pa Andrej Zeits bodo ekipi prinesli stabilnost in samozavest. Dombrowski, De la Cruz, Conti in ostali pa nam bodo omogočili postavljanje drugačnih ciljev. Lider, kot je Lucenko pa je obraz naše ekipe.”

Astana 2022: Leonardo Basso (Ita), Samuele Battistella (Ita), Manuele Boaro (Ita), Gleb Brussenskiy (Kaz), Valerio Conti (Ita), Stefan de Bod (JAR), David de la Cruz (Špa), Joe Dombrowski (ZDA), Jevgenij Fedorov (Kaz), Fabio Felline (Ita), Michele Gazzoli (Ita), Jevgenij Gidič (Kaz), Dmitrij Gruzdev (Kaz), Sebastian Henao (Kol), Miguel Angel Lopez (Kol), Aleksej Lutsenko (Kaz), Davide Martinelli (Ita), Gianni Moscon (Ita), Jurij Natarov (Kaz), Antonio Nibali (Ita), Vincenzo Nibali (Ita), Nurbergen Nurlykhassym (Kaz), Vadim Pronski (Kaz), Aleksander Riabušenko (Blr), Javier Romo (Špa), Harold Tejada (Kol), Simone Velasco (Ita), Artyom Zakharov (Kaz) in Andrej Zeits (Kaz).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ