Astana vendarle pridobila World Tour licenco

Astana vendarle pridobila World Tour licenco
10.12.2014 AVTOR: D. Z.
Številne obtožbe, dopinški primeri ... pa vendarle. UCI je sporočila, da je Astani podelila licenco World Tour za sezono 2015.

Pojasnilo Komisije za podeljevanje licenc glede poročila, o katerem je pisala Gazzetta dello Sport:
"Trenutno vsebina tega poročila ni znana ne Komisiji je Uciju in tako ne moremo sprejeti nobene odločitve, na podlagi teh podatkov. Uci bo v primeru novih informacij to sporočil Komisiji, in če bo potrebno, bomo od ekipe zahtevali odgovore."

V zadnjih dneh je Gazzetta dello Sport razkrila številne podrobnosti iz dokumentov, ki so jih po dolgih štirih letih preiskav pripravili preiskovalci. Preiskava je bila usmerjena proti zloglasnemu zdravniku Micheleju Ferrariju, s katerim kolesarji ne smejo več sodelovati. V tem več kot 500 strani dolgem poročilu naj bi bili omenjeni številni kolesarji Astane – nenazadnje tudi Borut Božič.

Omenjeni kolesarji naj bi v preteklosti sodelovali s Ferrarijem. Tako se je po dveh pozitivnih primerih (brata Iglinski) Astana spet znašla pod plazom kritik. Komisija za podeljevanje licenc si je zato vzela več časa pri odločitvi, ali Astani zaupa najprestižnejšo licenco ali ne. Zdaj so na spletni strani Astane objavili naslednje sporočilo:

»Astana ponosno sporoča, da smo prejeli World Tour licenco za sezono 2015 in bomo tako v naslednji sezoni lahko nastopali na največjih kolesarskih prireditvah. Hvala kolesarjem, osebju, družinam, sponzorjem, prijateljem in navijačem za podporo. « Tuttobiciweb.it je priklical športnega direktorja Giuseppeja Martinellija - ta je na skupnih pripravah ekipe, ki je v teh dneh v Calpeju - ki je priznal:

»Za nami so res težki dnevi, zadnji dnevi pa so bili za fante zelo napeti. Zdaj je končno prišla novica, ki smo jo nestrpno pričakovali in tako se lahko pripravimo na pomembno sezono. To je edina stvar, ki šteje. Zdaj pa vas, če mi ne zamerite, zapuščam. Fantje me pričakujejo. « Torej. Astana ima licenco. Kaj pa se bo zgodilo s poročilom, ki so ga pripravili preiskovalci? Predsednik Mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson je že dejal, da je tudi UCI zaprosil za poročilo – Astano naj bi v tem poročilu obtožili sistematičnega dopinga – in da ga bodo podrobno preučili.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ