Astana: Spet finančne težave

Astana: Spet finančne težave
09.03.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kolesarji in osebje Astane, sicer ekipe svetovne serije, že dva meseca niso bili plačani za svoje delo. Glavni menedžer Aleksander Vinokurov je potrdil govorice, a že ima rešitev.

Prvi se je o tem, da kolesarji in osebje pri Astani niso prejeli plač razpisal španski časopis As. Novica je spominjala na tisto izpred dveh let. Tudi takrat so kolesarji Astane ostali brez plač, a jim je ekipa kasneje vse povrnila. Zdajšnje težave je potrdil tudi glavni menedžer ekipe Aleksander Vinokurov, ki je izpostavil, da je do tega prišlo, ker glavni sponzorji zamujajo z izplačili:

"Potrjujemo, da Astana ni mogla izplačati vseh plač. Izplačila so bila le delna. Želimo pa tudi poudariti, da so pri glavnem sponzorju Samruk Kazyni potrdili sponzorska sredstva." Vinokurov je v izjavi za javnost še dodal, da je to že 15. sezona za kazahstansko ekipo, in da je omenjeni sponzor vedno poravnal obveznosti: "Ker pa gre za vladno organizacijo, pride kdaj zaradi počasnih administrativnih procesov do zamud pri izplačilih."

Do zdaj so imeli pri Astani podobne težave že dvakrat. Leta 2009, ko so kolesarji na dirki po Italiji nosili celo drese, na katerih se napisov sponzorjev na televizijskih ekranih ni videlo, in predlani, ko je Vinokurov sam izpostavil težave pri izplačilih. Razlog pa podoben letošnjemu. Vsekakor pa vse skupaj na predstave kolesarjev ne vpliva preveč, saj so v zadnjih dveh letih nadvse uspešni. Očitno pa bo kmalu vse urejeno tudi s finančne plati, pravi Vinokurov:

"Prejšnji teden smo pri ekipi prejeli uradno potrditev, da bo ta težava rečena do konca tega tedna, tako da bomo prejeli sredstva, s katerimi bomo lahko pokrili februarske in marčevske plače. Verjamemo, da bodo konec tedna težave rešene, tako da bomo lahko na naslednjih dirkah dobro nastopali." Sicer pa je Astana ena izmed ekip, ki so se zaradi koronavirusa odpovedale nastopanje na dirkah v tem delu sezone.

Kolesarjev Astane na dirke ne bo vsaj do 20. marca, potem pa bo očitno veliko odvisno od razširjenosti koronavirusa. "Naš umik z dirk zaradi koronavirusa ni povezan z zamudami pri plačah," je še poudaril Vinokurov. Astana je v tej sezoni slavila šest. Zelo prepričljiv je predvsem Jakob Fuglsang, ki je poleg dveh etapnih zmag dobil tudi dirko Ruta del Sol.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ