Astanina predstavitev s spominom na Scarponija

Astanina predstavitev s spominom na Scarponija
10.12.2017 AVTOR: D. Z.
Astana se je predstavila v Kazahstanu. Pred ekipo je 13. sezona med elito. Na predstavitvi so se spomnili tudi na tragično preminulega Micheleja Scarponija.

Zdaj se je predstavila še Astana. Krepko oslabljena, saj je v zadnjih dveh letih izgubila glavna kolesarja. Najprej jih je zapustil Vincenzo Nibali, pred sezono 2018 pa še Fabio Aru.

Kazahstanci so se zdaj predstavili pred domačimi sponzorji v Kazahstanu. Nove pridobitve so naslednji kolesarji: Omar Fraile (iz Dimension Data), Jan Hirt (iz CCC Sprandi), Hugo Houle (iz AG2R La Mondiale), Davide Villella (iz Cannondale-Drapac) and Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott). Slednji je tudi edini manjkal na predstavitvi, saj si je med treningom poškodoval ključnico.

Astana ima v ekipi kar 30 kolesarjev, torej največje dovoljeno število. Glavni imeni za etapne preizkušnja sta zagotovo Jakob Fuglsang in mladi Kolumbijec Miguel Angel Lopez. Letos so kolesarji Astane slavili 18 zmag, Fuglsang je dobil prestižno etapno preizkušnja Criterium du Dauphine, Fabio Aru pa etapo na dirki po Franciji. Tam je nosil tudi rumeno majico. Najhujši udarec pa je bil vsekakor tragična smrt Micheleja Scarponija med pripravami na italijanski Giro.

“Prav nobena skrivnost ni, da je bila za nas to težka sezona. Ne samo zaradi velikih sprememb že od začetka leta 2017, ampak tudi zaradi velike izgube. Izgubili smo Micheleja Scarponija, ki bo vedno v naših srcih, ” je dejal glavni mož ekipe Aleksander Vinokurov: “Skupaj smo prestali vse težke trenutke in v drugem delu sezone smo dokazali, da Astana upravičeno sodi med najboljše ekipe na svetu.

Zdaj pa so očitno že pripravljeni na novo sezono, to bo za ekipo že 13. “Z današnjo predstavitvijo uradno odpiramo novo sezono. V novo sezono vstopamo s prenovljeno ekipo, pripravljeno na velike stvari. Imamo ekipo, s katero bomo lahko izpolnili cilje na tritedesnkih dirkah pa tudi na krajših etapnih dirkah in enodnevnih klasikah, ” je še dodal Vinokurov.

Astsana 2018: Pello Bilbao (Španija), Zhandos Bizhigitov (Kazahstan), Dario Cataldo (Italija), Sergej Černecki (Rusija), Magnus Cort Nielsen (Danska), Laurens De Vreese (Belgiija), Daniil Fominykh (Kazahstan), Omar Fraile (Španija), Jakob Fuglsang (Danska), Oscar Gatto (Italija), Jevgenij Gidič (Kazahstan), Andrej Grivko (Ukrajina), Dmitriij Gruzdev (Kazahstan), Jesper Hansen (Danska), Jan Hirt (Češka), Hugo Houle (Kanada), Tanel Kangert (Estonija), Truls Korsaeth (Norveška), Bahtjar Kožatajev (Kazahstan), Miguel Ángel López (Kolumbija), Aleksey Lucenko (Kazahstan), Riccardo Minali (Italija), Moreno Moser (Italija), Luis Leon Sanchez (Španija), Nikita Stalnov (Kazahstan), Ruslan Tleubajev (Kazahstan), Michael Valgren (Danska), Davide Villella (Italija), Artyom Zakarov (Kazahstan) in Andrej Zeits (Kazahstan).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ