Avenir: Horvat najbolj bojevit, Jerman peti

Avenir: Horvat najbolj bojevit, Jerman peti
21.08.2018 AVTOR: DZ, vir: Kolesarska zveza Slovenije

Na dirki Tour de l’Avenir so vidnejše vloge v peti etapi igrali tudi Slovenci. Žiga Horvat ujet tik pred cilje, Žiga Jerman v sprintu peti.

Na dirki Tour de l’Avenir je za kolesarji že peta etapa. Nadvse uspešna je tudi šesterica kolesarjev, ki v Franciji nastopajo kot člani slovenske reprezentance do 23 let. Peta etapa je bila dolga 130 kilometrov. Start je gostil Beaugency, cilj pa Levroux. Etapa je bila sicer razgibana, a vseeno so na zmago upali sprinterji, saj težjih vzponov ni bilo. Žiga Horvat je poskušal vse presenetiti, saj se je kmalu po startu podal v pobeg in v ospredju je zgolj v družbi enega kolesarja vztrajal vse do vstopa v zadnja dva kilometra. Tam ga je ujela glavnina.

“Želel sem si ujeti pobeg in tako dobiti možnost, da dobim etapo, saj v najtežjih gorskih etapah ne bom imel možnosti. Napadel sem že na začetku, nato je šel za mano Poljak, počakal sem ga in potem sva odlično sodelovala. Bil je zelo močan, še 20 kilometrov pred ciljem sva imela nekaj možnosti, da nama uspe, imela sva dve minuti naskoka, a je glavnina nato stopila na plin in žal je malo zmanjkalo,” je Horvat dejal za uradno spletno stran Kolesarske zveze Slovenija. Seveda je bil nagrajen z rdečo številko najbolj borbenega kolesarja v etapi.

Sicer pa je bil v enem izmed padcev 20 kilometrov pred ciljem ujet Jaka Primožič. Sledil je sprint glavnine, ki ga je dobil Britanec Matthew Gibson. Odlično se je spet znašel Žiga Jerman, ki je zasedel peto mesto. Vodilni v skupnem seštevku Hakon Aalrust je na cilj prišel na predzadnjem mestu in s skoraj 15 minutami zaostanka. Vodstvo je tako spet prevzel Alan Riou. Francoz ima pred drugim Stokbrojem 1:29 prednosti. V skupnem seštevku je Tadej Pogačar trenutno 18., zaostaja pa za 2:06. Jaka Primožič je 56., Izidor Penko 97., Žiga Jerman 102., Žiga Horvat 116. in Nik Čemažar 143. Pred kolesarji je še ena nekoliko lažja etapa, potem pa bodo že zavili proti Alpam, kjer se bo dirka odločala.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ