Avstralija: Pintarjeva 13. v predzadnji etapi

Avstralija: Pintarjeva 13. v predzadnji etapi
18.01.2020 AVTOR: DZ, vir: Ale BTC Ljubljana

Na ženski različici dirke Santos Tour Down Under je predzadnjo etapo dobila Američanka Ruth Winder. V sprintu manjše skupine je Urša Pintar zasedla 13. mesto.

Na štiridnevni dirki Santos Tour Down Under za ženske je za kolesarkami že tretja etapa. Ta je potekala med mestoma Nairnejem in Stirlinom. Dolga je bila 109 kilometrov. Potem, ko je dobila drugo etapo je vodstvo v skupnem seštevku branila Amanda Spratt.

32-letna članica moštva Mitchelton Scott je zmagovalka zadnjih treh izvedb te preizkušnje. Zdelo se je, da je na dobri poti h končni zmagi, a s tem se očitno ni strinjala Ruth Winder. Članica moštva Trek Segafredo je bila v tretji etapi najmočnejša.Zaključek te etape je bil dovolj zahteven, da je prišlo do manjših razlik. Winderjeva se je veselila zmage pred Liane Lippert in Lauren Stephens. Izkazala se je tudi edina Slovenka na startu Urša Pintar.

Članica moštva Ale BTC Ljubljana je bila 13. V skupnem seštevku je 21. Za novo vodilno Ruth Winder zaostaja za 43 sekund. Winderjeva ima sedem sekund prednosti pred Lippertovo in Spratovo. Do konca je še “mestna” dirka v mestu Adelaide. Dolga je vsega 42,5 km.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ