Avstralski talent zapušča Ineos in se vrača domov

Avstralski talent zapušča Ineos in se vrača domov
07.11.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Eden največjih avstralskih talentov Lucas Plapp leto pred iztekom pogodbe zapušča Ineos in odhaja v ekipo Jayco AlUla, kjer bo združil moči z Luko Mezgecem. 

Kadrovanje Ineosa še vedno ostaja misterij za marsikoga v kolesarskem svetu. Čeprav sploh še nimajo zadostnega števila kolesarjev pod pogodbo, so prekinili pogodbo z avstralskim talentom Lukom Plappom in mu omogočili, da podpiše pogodbo z "domačo" ekipo Jayco AlUla. 23-letni Plapp je imel še za eno leto podpisano pogodbo z Ineosom, z Jaycom pa je podpisal triletno pogodbo.

Plapp je v svetovno serijo prišel kot eden najbolj obetavnih kolesarjev v svoji generaciji, v minulih dveh letih je postal avstralski državni prvak, na dirki po UAE-ju je z drugim mestom pokazal tudi, da bi v bodoče lahko postal kolesar za etapne dirke. Predvsem pa je Plapp dober v boju s štoparico in pri 23-ih letih šele začenja najboljše obdobje svoje kariere.

Potezo Ineosa je težko razumeti, zato pa so jo z veseljem sprejeli pri Jayco AlUli in Plappa pripeljali domov. "Res sem vesel in ponosen, da bom lahko dirkal za avstralsko ekipo, sem ponosen Avstralec in posebna čast bo dirkati za Gerryja Ryana, saj je naredil ogromno za avstralsko kolesarstvo," je po podpisu povedal Plapp.

Ekipa Jayca se je pred sezono 2024 močno okrepila, vrača se Caleb Ewan, ki bo v zavetrju Luke Mezgeca poizkušal najti staro formo, ob Plappu pa prihajajo še Mauro Schmid, Max Walscheid, Davide De Pretto in Anders Foldager. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ