Avstrija: Adria Mobil odhaja po zmago in stopničke

Avstrija: Adria Mobil odhaja po zmago in stopničke
02.07.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Avstriji bo poleg Jana Tratnika in Andija Bajca nastopila tudi Adria Mobil. Kolesarji računajo na oder za zmagovalce.

Etape na dirki po Avstriji
Prolog: Kitzbüheler Horn - Kitzbüheler Horn, 0,7 km
1. etapa: Innsbruck – Salzburg, 186,7 km
2. etapa: Mondsee – Steyr, 194,3 km
3. etapa: StiftArdagger – Sonntagberg, 179,7 km
4. etapa: Rottenmann – Edelweißspitze, 183,3 km
5. etapa: Millstatt – Dobratsch, 155 km
6. etapa: Graz – Stegersbach, 195,9 km
7. etapa: BadTatzmannsdorf – Wien, 187,8 km

Danes se začenja že 68. dirka prve kategorije po Avstriji. Še lani je spadala med dirke ekstra kategorije, vendar pa se Avstrijci ukvarjajo s hudimi finančnimi težavami. Tudi zato je na startu samo ena World Tour ekipa, in sicer Astana. So pa zato prisotne številne še kako močne Prokontinentalne ekipe.

Zanimivo, vse skupaj se bo začelo z gorskim prologom v Kitzbuhlu. Gre pravzaprav za nenavadno preizkušnjo, saj se bo moral vsak kolesar z gondolo zapeljati na vrh Kitzbuheler Horna. Tam bo odpeljal sedemsto metrov dolgo dirko in se potem z gondolo spustil v dolino. To bo seveda še otežilo delo vsem ekipam. V sedmih etapah bodo morali kolesarji premagati 1287 kilometrov in skoraj 17 tisoč metrov nadmorske višine.

»Imamo dobro ekipo, želimo si etapne zmage in enega kolesarja med najboljšimi tremi v skupni razvrstitvi, « je bil v izjavi za javnost jasen trener pri Adriji Mobilu Boštjan Mervar. Največ stavi na najboljšega Slovenca na dirki po Sloveniji Jureta Golčerja. Ta je avstrijsko preizkušnjo leta 2007 končal na tretje mestu, štiri leta prej pa celo na drugem. Lani je bil 12. Golčerju bodo družbo delali še Radoslav Rogina, Domen Novak, David Per, Jon Božič, Gašper Katrašnik in Gorazd Per.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ