Avstrija: Elia Viviani do zmage, Rok Korošec četrti

Avstrija: Elia Viviani do zmage, Rok Korošec četrti
03.07.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Avstriji je prvo etapo do Dunaja v sprintu dobil Elia Viviani. Najboljši Slovenec je bil Rok Korošec na četrtem mestu.

Na dirki prve kategorije po Avstriji je za kolesarji prva etapa od Gradca do Dunaja. Dogla je bila 194 kilometrov.

Kolesarji so po 87 kilometrih prečkali 12 kilometrov dolg in 945 metrov visok vzpon druge kategorije Monichkirchen. Povprečni naklon je znašal vsega 3,7 %. Drugi del etape je potekal po ravnini oziroma v rahel spust, tako da je bilo jasno, da bodo do izraza prišli sprinterji. V majici vodilnega v skupnem seštevku je kolesaril zmagovalec prologa Oscar Gatto. Po skoraj štirih urah in pol dirkanja je prišlo do sprinta večje skupine kolesarjev, ki ga je dobil Elia Viviani, ki v Avstriji natopa kot član italijanske reprezentance.

Drugi je bil Sep Vanmarcke in trertji Jason Lowndes. Najboljši Slovenec je bil Rok Korošec. Kolesar moštva Amplatz BMC je zasedel četrto mesto. V prvi skupini, ki je štela vsega 32 kolesarjev je na cilj prišel tudi Kristijan Koren, ki je zasedel 32. mesto. Glavnina je zaostala za minuto in 42 sekund, tako da je prišlo do sprememb v skupnem seštevku. Zdaj je vodstvo prevzel Sep Vanmarcke, ki ima tri sekunde prednosti pred Williamom Clarkom in pet pred Markusom Eibeggerjem. Rok Korošec je z zaostankom 14 sekund 13., Kristijan Koren pa 19.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ