Avstrija: Kilometer resnice uspešen za Slovence

Avstrija: Kilometer resnice uspešen za Slovence
13.08.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki Radjugendtou je za mlajšimi mladinci četrta etapa oziroma kilometer dolg gorski kronometer. Luka Sagadin je bil tretji.

Na dirki Radjugendtour so morali mlajši mladinci v četrti etapi premagati kilometer dolg kronometer. Najhitrejši v tej preizkušnji je bil prav vodilni v skupnem seštevku Til Stieger. Švicar je tako potrdil premoč na dirki. Progo je premagal v minuti in 52 sekundah. Za dobri dve sekundi je zaostal Nizozemec Hermann Brinkmann. S tretjim časom pa je progo premagal član slovenske reprezentance Luka Sagadin.

Zaostal je za dobre tri sekunde. Med desterico se je zavihtel še Nik Čemažar, ki je zasedel šesto mesto. Anže Skok je bil 14., Aljaž Jarc 42., Aljaž Omrzel 48., Pavel Cizelj pa 67. Slovenska reprezentanca med ekipami ostaja najboljša. Zdaj drugi Nemci zaostajajo za minute. Stieger ima v skupnem seštevku zdaj že devet sekund prednosti pred Niklasem Marklom. Tretji je Slovak Blaško.

Visoko sta tudi dva Slovenca, ki sta uspela ubraniti mesti med deseterico. Aljaž Jarc je s 36 sekundami zaostanka osmi, Aljaž Omrzel pa na devetem mestu zaostaja za 55 sekund. Tudi preostali niso daleč Luka Sagadin je 11., Nik Čemažar 12., Anže Skok 16. in Pavel Cizelj 73. Pred klesarji je samo še ena etapa. Ta bo krožna, kolesarji pa bodo morali premagati štiri kroge po 20 kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ