Avstrija: Slovencev ni bilo v ospredju

Avstrija: Slovencev ni bilo v ospredju
05.07.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Avstriji je bila na sporedu prva zahtevnejša etapa. Brendan Canty jo je dobil. Markus Eibegger pa je prevzel vodstvo. Najboljši Slovenec Domen Novak.

Na dirki prve kategorije po Avstriji je za kolesarji že tretja etapa. Stift Ardagger je gostil start, cilj pa je bil v Sonntagbergu. Etapa je bila dolga 180 kilometrov. Poleg ciljnega vzpona tretje kategorije so morali kolesarji v prvi polovici preizkušnje premagati še dva vzpona druge kategorije. Po 38 prevoženih kilometrih najprej vzpon Maria Taferl, po dobrih 70 kilometrih pa še Jauerling.

Kolesarji so se morali spopasti tudi s hudo vročino, ki je očitno pustila posledice. Peterica kolesarjev je zaznamovala etapo, vendar pa je bila ubežna skupina ujeta tik pred začetkom zaključnega vzpona na 673 metrov visoki Sonntagberg. Po skoraj petih urah dirkanje je največ moči pokazal Avstralec Brendan Canty, ki je za 11 sekund ugnal domačina Markusa Eibeggerja in za 17 Mareka Rutkiewicza.

Slovencev povsem v ospredju ni bilo. Domen Novak je z zaostankom 57 sekund zasedel 17. mesto. Jure Golčer je bil 19., Jan Tratnik pa 35. »Jaz sem takoj vedel, da nisem dovolj dober. Ta vročina mi ne paše, pa forma ni več kot na Sloveniji. Jutrišnji vzpon mi bolj ustreza ampak mislim, da s prvimi ne bom mogel, « je po etapi za uradno spletno stran moštva Adria Mobil priznal Jure Golčer.

V skupnem seštevku vodi Markus Eibegger. Canty za njim zaostaja za štiri sekunde, tretji pa je Rutkiewicz. Domen Novak je 17. Kolesarji se bodo v sredo povzpeli na Grossglockner, natančneje na Edelwei ßspitze, ki leži 2554 metrov nad morjem.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ