Avstrijci vabijo profije na "ekstremni" preizkus

Avstrijci vabijo profije na "ekstremni" preizkus
26.05.2020 AVTOR: DZ

Organizator sicer ekstremne dirke okrog Avstrije se je odločil, da možnost tekmovanja ponudi tudi profesionalnim kolesarjem.

Zaradi koronavirusa še zdaj ni povsem jasno, kdaj, če sploh letos bodo kolesarji lahko dirkali. Seveda bo najprej poskrbljeno za elito, manjši klubi bodo poskušali preživeti. Obenem pa iskati tudi dirke. Dirka okrog Avstrije je vsako leto namenjena predvsem ekstremnim kolesarjem, tako posameznikom, kot tistim, ki se želijo preizkusiti kot del ekipe.

Prvič so jo po vzoru dirke okoli Slovenije izpeljali leta 2009. Letos organizator ponuja posebno kategorijo. To bo dirka za profesionalne kolesarje, ki v teh dneh po vsej verjetnosti iščejo pravo motivacijo za trening. To seveda ne bo tisto pravo dirkanje v skupini, lahko pa mnogim predstavlja izziv.

"2020 je posebno leto. Zaradi številnih odpovedi dirk so z nami v stik stopile številne profesionalne ekipe. Z vprašanjem, če bi lahko bile prisotne. Seveda gre za povsem drugačno dirkanje, lahko pa bodo ekipe konec sezone imele kaj pokazati sponzorjem," se med drugim glasi sporočilo organizatorja. Dirka je dolga 2200 kilometrov. V ekipi so štirje kolesarji.

Seveda poteka brez premora in brez predvidenega spanja. Kolesarji morajo premagati 30 tisoč metrov nadmorske višine. Začela se bo 12. avgusta v St. Georgenu. Cilj bo 15. avgusta. Dirka poteka v odprtem prometu, tako da morajo kolesarji upoštevati cestnoprometne predpise. Vsaka ekipa bo lahko imela največ tri spremljevalna vozila. Organizatorji ekipam obljubljajo uporabo foto in video materiala.

Posnetke bodo predvajali tudi na televiziji ORF. "Odločili smo se, da kljub koronavirusu dirko organiziramo. Seveda smo bili deležni pozitivnih odzivov tudi z ministrstva za šport. Od 1. avgusta naprej se bo na startu in cilju lahko zbralo celo do tisoč gledalcev," so organizatorji še zapisali. Več podatkov pa boste našli na spletni strani racearoundaustria.at.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ