Avstrijsko slavje v Turčiji

Avstrijsko slavje v Turčiji
22.02.2020 AVTOR: DZ

Jani Brajkovič je na dirki po Antalyji kot najboljši predstavnik Adrie Mobila v gorski etapi na cilj prišel v prvi večji skupinici. Etapo je dobil Avstrijec Riccardo Zoidl.

Na dirki prve kategorije po Antalyji je bila na sporedu tretja in obenem predzadnja etapa. Dolga je bila vsega 102 kilometra. Aspendos je gostil start, Termessos pa cilj. Etapa je bila ravninska, na koncu pa so se kolesarji podali na 8,8 km dolg zaključni klanec s 5,7-odstotnim povprečnim naklonom. Do vzpona nismo videli prav posebne akcije.

Zgolj pričakovano ubežno skupino, v kateri ni bilo kolesarjev, ki bi lahko resno ogrozili najboljše. V majici vodilnega v skupnem seštevku je etapo začel Giovanni Lonardi. Na sicer položnejšem vzponu med najboljšimi ni prišlo do večjih razlik, vseeno pa je z napadom kilometer pred ciljem Riccardo Zoidl pokazal, da je na vzponih v tej konkurenci najmočnejši.

Avstrijec je dobil etapo, boj za drugo mesto je dobil Matteo Badilatti, tretji pa je bil Alessandro Fancellu. Jani Brajkovič je kot najboljši Slovenec etapo končal v prvi skupinici tik za prvimi tremi. Izgubil je osem sekund. Zasedel je 19. mesto. V skupnem seštevku je 21. V zadnji ravninski etapi bo vodstvo v skupnem seštevku branil Britanec Maximilian Stedman iz Canyona.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ