Avtomobil zbil šest kolesarjev Giant Alpecina

Avtomobil zbil šest kolesarjev Giant Alpecina
23.01.2016 AVTOR: D. Z.
Kar nesrečen dan je za profesionalnimi kolesarji. Najprej novica o hudi poškodbi Adriana Malorija, potem pa še, da je voznik zapeljal v šest kolesarjev Giant Alpecina.

Tisti del moštva Giant Alpecin, ki tekmovalno še ni aktiven, se mudi na pripravah v španskem Alicanteju. Iz ekipe so sporočili, da je šesterica kolesarjev na treningu doživela hudo prometno nesrečo. Vanje je z nasprotne strani pripeljal neprevidni voznik in jih podrl. Kolesarje naj bi hitro prepeljali v dve bližnji bolnišnici. Za katere kolesarje pa gre? Vpleteni so bili zmagovalec lanske klasike Pariz-Roubaix John Degenkolb, hribolazec Warren Barguil, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson, Roman Sinkeldam in Max Walscheid.

»Vsi v ekipi so trenutno šokirani. Gre za zelo velike zadeve, za katere moramo poskrbeti, a razumeti moramo, da je bil sreča kar precej na naši strani, « je dejal eden izmed članov ekipe Anko Boelens: »Vsi so pri zavesti, njihovo stanje je stabilno. A čakamo na zadnje informacije, potem se moramo pogovoriti z zdravniki glede nadaljnega zdravljenja. « Agent Warrena Barguila Sebastien Michon je za Le Telegramme dejal, da naj bi imel Warren zlomljeno zapestje, in da naj bi utrpel površinske poškodbe kolena.

»Voznik je zapeljal naravnost v njih in sploh ni imel časa, da bi zaviral, « je dejal Michon, ki je še dodal, da tudi kolesarji niso imeli časa, da bi se trčenju poskusili izogniti. Tamkajšnji mediji pišejo, da naj bi vsaj enega kolesarja s kraja nesreče odpeljali s helikopterjem. In, kdo naj bi nesrečo povzročil? Po nekateri informacijah britanski turist, ki je vozil po napačni strani ceste.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ