Azerbajdžanci so se predstavili v Ljubljani

Azerbajdžanci so se predstavili v Ljubljani
24.02.2015 AVTOR: D. Z.
Synergy Baku Cycling Project. Štirje Slovenci v klubu, baza v Šenčurju in zdaj še predstavitev v Ljubljani. Azerbajdžanska ekipa ima vsekakor slovenski pridih.

Pisali smo že o predstavitvi ekip BTC City Ljubljana in Radenska Ljubljana, ki sta bili na Ljubljanskem gradu. Pred njima pa so predstavitev imeli še kolesarji moštva Synergy Baku Cycling Project. Gre za kontinentalno azerbajdžansko moštvo, v katerem bo kar lepo število Slovencev. Kot kolesar bo to ekipo zastopal Matej Mugerli, ki je na predstavitvi predstavil tudi dres državnega prvaka, ki ga bo nosil vsaj še v prvem delu letošnje sezone. V ekipi pa bodo kar trije slovenski športni direktorji. Luka Žele, Tomaž Poljanec in Andrej Hauptman, ki bo skrbel bolj za mlajše kolesarje.

»Synergy Baku je pripravljen na novo in najboljšo sezono v tej kratki zgodovini, « so zapisali v izjavi za javnost. Glavnega cilja ne skrivajo. Tudi tujci – vključno z Mugerlijem, pa tudi z izkušenim Van Windnom – se bodo podredili azerbajdžanskim kolesarjem. Govorimo o tem, da je cilj ekipe, da se prek točk vsaj en azerbajdžanski kolesar uvrsti na olimpijske igre v Rio, kjer bo zastopal svojo državo. Gre za edino kolesarsko ekipo v Azerbajdžanu. »Veselimo se pomembnega leta in prepričan sem, da so kolesarji ravno tako motivirani kot preostalo osebje, « pa je dejal glavni menedžer David McQuaid in dodal:

»Naš cilj je, da dosežemo še več zmag in pomagamo pri razvoju mladih azerbajdžanskih kolesarjev. « Ekipa šteje 14 kolesarjev, glavni domač kolesar pa bo Maksim Averin. V ekipi pa je tudi šest tujcev, tudi Mugerli. Zdaj jih čaka dirka v Izoli, potem še dirke na Hrvaškem, potem pa bodo nastopili na dirki ekstra kategorije po Langkawiju. Sledila bo dirka po Tajvanu. Najpomembnejša dirka bo vsekakor domača dirka po Azerbajdžanu, ki bo od 6. do 10. maja, višek pa bodo doma organizirane sploh prve Evropske igre. Te bodo na sporedu junija.

Ekipa: Elgun Alizada, Elchin Asadov, Enver Asanov, Maksym Averin, Markus Eibegger, Ismail Ilyasov, Tural Isgandarov, Aqshin Ismayilov, Samir Jabrayilov, Matej Mugerli, Alexandr Pliuschin, Oleksandr Surutkovych, Ioannis Tamouridis in Dennis van Winden.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ