Azija Mateja Drinovca: Čustveni vrtiljak, ko ostaneš brez pogodbe

Azija Mateja Drinovca: Čustveni vrtiljak, ko ostaneš brez pogodbe
25.11.2019 AVTOR: DZ, vir: Matej Drinovec

Matej Drinovec, sicer član moštva KK Kranj se je spet odpravil v Azijo. Tudi letos nam bo svoje popotovanje in dirkanje opisoval na naši spletni strani. “Dopusta” na Baliju je konec, zdaj že dirka.

Druga Kitajska ekipa je dobesedno čez noč propadla, sponzor se je umaknil zaradi pozitivnega dopinskega testa in ekipa Miogee je na hitro podpisala pogodbo z najboljšima dvema iz te ekipe.

Matej Drinovec
Medtem ko se vračam domov, je čas, da strnem misli o zadnji dirki letošnje sezone Tour de Fuzhou. Glede na to da sta se dve etapi končali z več kot deset kilometrov dolgima ciljnima vzponoma, sem vedel,da se nima nobenega smisla osredotočiti na skupno uvrstitev. Svoje priložnosti sem zato iskal v pobegih.

Na žalost je naš kapetan padel že v prvi etapi, v sprinterskih etapah pa tudi nismo prišli višje od petega mesta. Sam sem si največ obetal od 4. etape, v kateri smo vozili tri razgibane kroge, cilj pa je bil od zaključka spusta oddaljen le dober kilometer. Letelo je dobesedno od starta do cilja, v zadnjem krogu nas je pobegnilp šest, ampak zadaj niso popustili, tako da smo bili že pred klancem ujeti.

Sicer mi ni veliko zmanjkalo, da bi prišel čez v skupini 20 kolesarjev in si s tem odprl možnosti za lep rezultat, a kar je bilo je bilo. Spust je bil premalo tehnično zahteven, da bi lahko pridobil potrebnih 20 sekund, tako da sem na cilj pripeljal v drugi skupini dobrih 30 sekund za prvimi. Dobro sem odpeljal tudi peto etapo v kateri sem bil dvakrat v begu. Močan veter je razbil skupino na »prafaktorje«.

Naslednji teden že začnemo sezono z biatlonci, kjer delam kot serviser in fizioterapevt. Do marca me torej čaka drugačna vloga, nato pa se bom odločil ali poskusim še enkrat ali ne!

Vedno sem bil spredaj, a je na žalost do sprinta ujela tudi večja skupina, v kateri je bil tudi naš sprinter, tako da sem zopet moral pomagati njemu. Glede na to, da mu v praktično nobenem šprintu ni uspelo narediti rezultata, smo se zmenili, da v zadnji etapi poskusim z napadom že pred sprintom. Približno 400 metrov rahlega vzpenjanja je bilo dovolj, da sem se »izstrelil« iz skupine, a mi je do cilja zmanjkalo moči.

Je bil pa zadnji teden pravi čustveni vrtiljak. Potem ko sem bil pred dirko že skoraj prepričan, da ne bom dobil pogodbe za naslednjo sezono, je nekaj dobrih voženj do sredine tedna tehtnico prevesilo na mojo stran. Praktično je bilo že vse dogovorjeno, nato pa šok. Druga Kitajska ekipa je dobesedno čez noč propadla, sponzor se je umaknil zaradi pozitivnega dopinskega testa in ekipa Miogee je na hitro podpisala pogodbo z najboljšima dvema iz te ekipe.

Tako je zame zmanjkalo prostora, a jih popolnoma razumem. Kakorkoli, še ena sezona je za mano, lahko le rečem, da so bili zadnji trije meseci definitivno najboljši v mojem življenju. Doma pa ne bom prav dolgo. Naslednji teden že začnemo sezono z biatlonci, kjer delam kot serviser in fizioterapevt. Do marca me torej čaka drugačna vloga, nato pa se bom odločil ali poskusim še enkrat ali ne!

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ