Azija Mateja Drinovca: Huda lekcija, veter in težave, ki jih prinaša kolesarstvo

Azija Mateja Drinovca: Huda lekcija, veter in težave, ki jih prinaša kolesarstvo
10.11.2019 AVTOR: DZ, vir: Matej Drinovec

Matej Drinovec in nova "boleča" izkušnja v Aziji: "Prvič v karieri sem se vprašal, če je kolesarstvo res tisto, kar želim početi tudi v prihodnje."

Matej Drinovec, sicer član moštva KK Kranj se je spet odpravil v Azijo. Tudi letos nam bo svoje popotovanje in dirkanje opisoval na naši spletni strani.

"Odpihnilo me je….tako bi najlažje opisal dirko v QuanzuBayu. Vedel sem, da sem dobro pripravljen, zato sem poskusil voziti agresivno že v prvi etapi, a sem se opekel."
Matej Drinovec
Odpihnilo me je….tako bi najlažje opisal dirko v QuanzuBayu. Vedel sem, da sem dobro pripravljen, zato sem poskusil voziti agresivno že v prvi etapi, a sem se opekel. V nekem trenutku sem se znašel v zadnji tretjini glavnine, veter s strani in dirka je bila končana.

Očitno se ne bom nikoli naučil. Sicer sem potem poskusil loviti, a ne glava ne noge niso dale, da bi ujeli vodilne. Po etapi sem bil povsem sesut in popoldne bolj kot ne "prejokal". Prvič v karieri sem se vprašal, če je kolesarstvo res tisto, kar želim početi tudi v prihodnje. Po večerji sem se nekako sestavil, tako ali tako ni imelo nobenega smisla smiliti se samemu sebi.

"Po etapi sem bil povsem sesut in popoldne bolj kot ne "prejokal". Prvič v karieri sem se vprašal, če je kolesarstvo res tisto, kar želim početi tudi v prihodnje."

Naslednji dan pa je bila že nova etapa, nova priložnost. Etapa je minila dokaj mirno in na koncu je prišlo do sprinta. Nekega presežka ni bilo, v glavi pa že načrt za zadnjo etapo. Ta se je začela s krajšim spustom in vedel sem, da bom sigurno pobegnil, če bom šel "na glavo". To mi je tudi uspelo.

Po kakšnih petih kilometrih me je ujela skupina šestih kolesarjev in skupaj smo lahko nadaljevali. Zaradi letečega cilja in bonus sekund je bil zadaj na žalost tempo prehiter, tako da so nas po približno 25 kilometrih ujeli. Nato do konca dirke niti ni prišlo do kakšnega resnega bega, sam sem se le poskušal držati čim bolj spredaj.

"Pod zaključni klanec smo prišli skupaj. Tam pa je letelo v "dilo". Po dobrih dveh kilometrih je prišlo že do resne selekcije, nato je sledil nekoliko položnejši kilometer."

Spomin na prvo etapo je bil še kako živ. Pod zaključni klanec smo prišli skupaj. Tam pa je letelo v "dilo". Po dobrih dveh kilometrih je prišlo že do resne selekcije, nato je sledil nekoliko položnejši kilometer. Zadniji kilometer pa je bil spet nekoliko bolj strm.

Na položnem delu sva šla s kapetanom po vetru naprej in mogoče mi je tudi zato na koncu zmanjkal tisti zaključni "kick". Vseeno sem končal na 12. mestu, in če pogledam rezultate v skupnem seštevku, se lahko le primem za glavo. Ampak, je kar je, zdaj smo že na poti v Fuzhou, kjer imamo zvečer še neke sponzorske obveznosti, nato pa en teden časa, da se v miru pripravimo na naslednjo dirko!

"Če pogledam rezultate v skupnem seštevku, se lahko le primem za glavo. Ampak, je kar je, zdaj smo že na poti v Fuzhou."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ