Azija Mateja Drinovca: Kalorije bomo porabili, hujšali pa doma

Azija Mateja Drinovca: Kalorije bomo porabili, hujšali pa doma
23.10.2019 AVTOR: DZ, vir: Matej Drinovec

Matej Drinovec vztraja v Aziji. O (preveč) podobnih "specialitetah, o dolgo iskani in težko pričakovani "kalorični bombi". Pa o brezalkoholnih koktejlih ...

Matej Drinovec, sicer član moštva KK Kranj se je spet odpravil v Azijo. Tudi letos nam bo svoje popotovanje in dirkanje opisoval na naši spletni strani.

"Hitro sem si organiziral prevoz prek aplikacije Grab. Vožnja, za katero bi v Ljubljani odštel okrog 30 evrov mi je le nekoliko stanjšala denarnico."

Matej Drinovec
Mnogi govorijo o koncu sezone, zame pa velja, še točno en mesec in je bo konec. Čas drvi, mi pa tudi. Jutri se odpravljam na tridnevno dirko v Purworeyo. Po dirki v Maleziji sem naslednje dni preživel v “baznem taboru” v Jogyakarti.


Nesrečen pripetljaj se je zgodil že takoj po pristanku na letališču, ko gospoda Hennrya, ki naj bi med pričakal ni bilo. Vedno je na letališču že vsaj pol ure prej, zato sem vedel da nekaj ni vredu. Ko sem ga poklicam, sva ugotovila, da je prišlo do nesporazuma, saj je mislil, da prihajam šele naslednji dan. Nič za to. Hitro sem si organiziral prevoz prek aplikacije Grab. Vožnja, za katero bi v Ljubljani odštel okrog 30 evrov mi je le nekoliko stanjšala denarnico.

Doma ni bilo nikogar, a sem že tako domač, da vem, kje se nahaja ključ od glavnih vrat. Na hitro sem se stuširal in razpakiral. Družina se je nato že kmalu vrnila domov. Naslednji dan smo se odpravili na lahek trening z obveznim postankom na pijači. Upal sem, da mrzli, saj je tu ta teden ekstremno vroče. Vedno se ustavimo v prijetni restavraciji ob vznožju vulkana Merapi, a na žalost hladne osvežitve ni bilo.

"Popoldne pa “šoping”. Odpravil sem se v trgovski center, kjer ti ponujajo vse, od hrane in oblačil do telefonov … Ni, da ni … Cene pa so recimo petdeset odstotkov nižje od evropskih."

Tako sem ves pregret popil čaj z ingverjem. Še dobro, da je bil do doma samo še spust. Potem smo doma tako ali tako iz hladilnika izropali vso mrzlo pijačo. Tudi naslednji dan je minil podobno. Dobri dve uri na kolesu, kaj več po naporni dirki prejšnji teden niti nisem potreboval. Popoldne pa “šoping”. Odpravil sem se v trgovski center, kjer ti ponujajo vse, od hrane in oblačil do telefonov …

Ni, da ni … Cene pa so recimo petdeset odstotkov nižje od evropskih. Hurley, Vans, DC in že imam polno košarico … Popil sem še brezalkoholni cocktail – tu je alcohol praktično nemogoče dobiti – in se odpravil proti domu. Za večerjo smo prejšnji dan pol ure drveli na skuterju, saj so mi želeli predstaviti neko lokalno specialiteto.

"Za večerjo smo prejšnji dan pol ure drveli na skuterju, saj so mi želeli predstaviti neko lokalno specialiteto. A, roko na srce, ne glede na to, kako se jed imenuje, je za moje pojme na koncu na krožniku vedno neko meso, riž in zelenjava."

A, roko na srce, ne glede na to, kako se jed imenuje, je za moje pojme na koncu na krožniku vedno neko meso, riž in zelenjava. Ta dan pa sem imel v načrtu »martabak«. Jed sem lani poskusil na eni izmed dirk in moram reči, da je božanska. Problem pa je bil, da se nikakor nisem mogel spomniti imena. Ko sem videl stojnico, sem takoj vedel, da je to to.

Najlažje jo opišem kot jed, sestavljeno iz dveh vafljev, vmes pa čokolada, banana, kokos in sir. Kalorična bomba, a kalorije bomo porabili na kolesu, hujšali pa potem doma. Danes sem opravil še trening na kolesu za kronometer, jutri pa, kot že rečeno, proti mestu Purworeyo. Se beremo v kratkem!

Jed, sestavljena iz dveh vafljev, vmes pa čokolada, banana, kokos in sir. Kalorična bomba, a kalorije bomo porabili na kolesu, hujšali pa potem doma.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ