Azija Mateja Drinovca: Katastrofalna nastanitev in dirkanje pred dopustom

Azija Mateja Drinovca: Katastrofalna nastanitev in dirkanje pred dopustom
27.10.2019 AVTOR: DZ, vir: Matej Drinovec

Matej Drinovec o prihajajočem dopustu na Baliju. O izredno slabi nastanitvi in o zaključku indonezijske turneje.

Matej Drinovec, sicer član moštva KK Kranj se je spet odpravil v Azijo. Tudi letos nam bo svoje popotovanje in dirkanje opisoval na naši spletni strani.

"Spet eden izmed redkih slabih, da ne rečem katastrofalnih hotelov. Takoj pogledam, če v mestu obstaja kakšna boljša nastanitev in ugotovim, da je vse bolj ali manj v k****."

Matej Drinovec
Z dirko v Purworeyu sem zaključil indonezijsko turnejo. Čeprav so bili apetiti pred dirko nekoliko večji, mi je na koncu dirko vseeno uspelo končati na petem mestu v skupnem seštevku. Že v četrtek sem se kar s kolesom odpravil v 65 km oddaljeni Purworeyo in takoj po prihodu doživel manjši šok.

Spet eden izmed redkih slabih, da ne rečem katastrofalnih hotelov. Takoj pogledam, če v mestu obstaja kakšna boljša nastanitev in ugotovim, da je vse bolj ali manj v k****. Dobro, preživeli smo tudi že kaj slabšega, bomo pa tudi to, si rečem. Popoldne smo imeli tehnični sestanek. Na tej dirki sem namreč nastopil sam, kasneje pa je bila še otvoritvena slovesnost z večerjo. Naslednji dan smo se že ob 6.30 s kolesom odpravili na start deset kilometrov dolgega kronometra.

Pred startom sem poskušal ugotoviti smer vetra in nekako sestaviti načrt vožnje. Na koncu mi je uspelo kronometer odpeljati s povprečno hitrostjo 47 km/h, kar je zadostovalo za šesto mesto. Po dirki si nisem želel takoj v hotel, kot to ponavadi storimo. Raje sem si ogledal še vzpon sobotne dirke. Po informacijah, ki sem jih dobil, naj ne bi bil preveč zahteven, a kot se je izkazalo na ogledu, sta bila zadnja dva kilometra strma, zelo strma …

"Ob 19-uri pa sem že spal. Tako je to, če se dirke začenjajo ob 7 uri ali še prej."

Popoldne smo skupaj z nekaterimi kolesarji preživeli v bližnjem baru. Igrali smo bilijard. Ob 19-uri pa sem že spal. Tako je to, če se dirke začenjajo ob 7 uri ali še prej. V soboto smo vozili 93 kilometrov dolgo cestno dirko. Prvih 75 kilometrov je bila čista ravnina in edina pametna ideja, ki sem jo dobil, je bila, da poskušam z napadom od starta, saj sem vedel, da če enkrat začnejo skakati en za drugim, nimam več možnosti.

Kmalu se nas je izobliovala skupinica šestih kolesarjev, a nismo bili složni, tako da so nas po desetih kilometrih pobega ujeli. Nato sem moral tvegati in izpustiti kakšen skok, ker drugače bi bil pečen že pred klancem. Sreča ni bila na moji strani, tako da je ušlo deset kolesarjev. Zadevo sem poskušal rešiti takoj, ko smo zavili na klanec, a je bilo prepozno.

"full gas od začetka, vsake toliko časa masoven padec in sprint vsak tretji krog. V zadnjem sprintu sem bil drugi in obenem srečen, da se nisem razbil kot kanta.

Prednost je bila prevelika. Nekaj smo jih sicer polovili, 6 pa jih je ostalo spredaj. Na koncu sem osvojil 9. mesto, Deveti sem bil tudi na nedeljskem kriteriju. 
Osemsto metrov okrog glavnega trga, “ful gas” od začetka, vsake toliko časa masoven padec in sprint vsak tretji krog. V zadnjem sprintu sem bil drugi in obenem srečen, da se nisem razbil “kot kanta”.

Nekajkrat sem bil res blizu padca. Po dirki, smo se kar se kolesom odpravili nazaj v Jogyakarto in po dobrih dveh urah tja tudi prispeli. In ja, uspelo mi je najti celo pivo…sicer malo, ampak je “steklo”, kot še nikoli do sedaj. Jutri naredim še en daljši trening, v torek grem za tri dni na dopust na Bali. Potem pa nadaljujem z dirkami na Kitajskem.

"Jutri naredim še en daljši trening, v torek grem za tri dni na dopust na Bali."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ