Azija Mateja Drinovca: Na start ob 3:30 zjutraj

Azija Mateja Drinovca: Na start ob 3:30 zjutraj
19.10.2019 AVTOR: DZ, vir: Matej Drinovec

Matej na dirki po Peninsularju. O pravem kolesarskem “motorju”. O zgodnjem vstajanju in o tem, da je vse stavil na zadnjo etapo in pred novim potovanjem

Matej Drinovec, sicer član moštva KK Kranj se je spet odpravil v Azijo. Tudi letos nam bo svoje popotovanje in dirkanje opisoval na naši spletni strani.

"Dan četrte etape se je začel že ob 3.30 zjutraj. Zajtrk, potem pa dolg transfer do starta sicer kratke, 90 kilometrov dolge etape."

Matej Drinovec
Prva dirka drugega dela azijske turneje je za mano. Naj kar takoj zapišem, da je bila definitivno najtežja dirka v moji karieri. Že takoj prvi dan je letelo nenormalno. Pobeg pa se ni izoblikoval vse do zaključnih kilometrov.

Dirka se je zame in tudi za mojo ekipo praktično končala po dobrih stotih kilometrih, ko je šla skupina na pol in smo spredaj ostali jaz in še oba naša kolesarja za skupni seštevek. Seveda sem šel jaz nazaj po okrepčilo, a so se ravno takrat odločili za napad. Nihče od naših ni šel naprej, tako da smo že prvo etapo vsi trije kasirali pet minut. Naslednji dan je bilo že boljše, v tretji etapi pa smo prvič osvojili stopničke.

"Več kot 90 kilometrov sta bežala, medtem ko so zadaj tri ekipe lovile. Pa ju niso mogle ujeti. Amir Kolahdozhagh je res pravi motor."

Drugo mesto iranskega kolesarja in to po pobegu dveh kolesarjev. Več kot 90 kilometrov sta bežala, medtem ko so zadaj tri ekipe lovile. Pa ju niso mogle ujeti. Amir Kolahdozhagh je res pravi »motor«. Dan četrte etape se je začel že ob 3.30 zjutraj. Zajtrk, potem pa dolg transfer do starta sicer kratke, 90 kilometrov dolge etape. Trasa se je vseskozi čas rahlo vzpenjala, z nekaterimi vmesnimi spusti.

Kmalu po startu je pobegnilo 20 kolesarjev, med katerimi je bil tudi naš specialist za vzpone, a Edgar Nohales Nieto je etapo končal na četrtem mestu. V zaključku se je znašel v napačni kombinaciji, tako smo dobili dokaz, da v kolesarstvu ne zmaga vedno najmočnenjši. Sam sem vse stavil na zadnjo etapo. Dva klanca, prvi trikilometrski in drugi desetkilometrski.

"Potem dolgo ni prišlo do pravega pobega. Vse do 65 kilometra. beg ni šel do 65 kilometra, ki smo ga dosegli po vsega uri in 12 minutah dirkanja."

Vedel sem, da bom imel, če ujamem pravi pobeg lepe možnosti za dober rezultat. Najprej nas je kmalu po startu ušlo pet kolesarjev, a so nas kmalu tudi ujeli. Potem dolgo ni prišlo do pravega pobega. Vse do 65 kilometra. beg ni šel do 65 kilometra, ki smo ga dosegli po vsega uri in 12 minutah dirkanja. Tako hitri smo bili. Brutalno.

Ko je končno prišlo do pobega sedmerice kolesarjev, sem bil že pečen, tako da sem nameraval samo še sestopiti s kolesa. Sledil je vzpon in na srečo je šlo prvih sedem kilometrov dokaj normalno. Sledili so skoki in na vrhu nas je spredaj ostalo samo še okrog 20. Tudi večino ubežnikov smo do takrat že ujeli. Na spustu se mi je še z enim kolesarjem uspelo odcepiti, a je kolesar pred mano padel.

Sam sem se uspel rešiti, a sem obenem moral tudi toliko upočasniti, da me je skupina ujela. Do cilja se nas je zbralo še dobrih 40 kolesarjev in na koncu mi je uspelo etapo končati na 13. mestu. Sicer je to moja najboljša posamična uvrstitev na dirkah te ravni – šlo je za dirko prve kategorije – a je to vseeno daleč za pričakovanji. Forma je bila dobra, a mi je ni uspelo izkoristiti. Jutri letim v Indonezijo, na lokalno tridnevno dirko, kjer bom definitno poskušal zmagati.

"Forma je bila dobra, a mi je ni uspelo izkoristiti. Jutri letim v Indonezijo, na lokalno tridnevno dirko, kjer bom definitno poskušal zmagati."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ