Azija Mateja Drinovca: Slovenske "čili omakce" niso nič v primerjavi ...

Azija Mateja Drinovca: Slovenske "čili omakce" niso nič v primerjavi ...
05.11.2019 AVTOR: DZ, vir: Matej Drinovec

Matej Drinovec v Aziji. Dve ravninski dirki, in uživanje ob "hotpodu". Hrani, za katero Drinovec pravi: "Tu namesto žara uporabijo velik čeber, v katerem ne manjka čilija."

Matej Drinovec, sicer član moštva KK Kranj se je spet odpravil v Azijo. Tudi letos nam bo svoje popotovanje in dirkanje opisoval na naši spletni strani. “Dopusta” na Baliju je konec, zdaj že dirka.

"Slovenske "čili omakce" niso nič v primerjavi s tem, kar po nekaj minutah pride iz kotla, ki je postavljen na sredini mize. Odlična večerja, ki smo jo zaključili ob dobrem francoskem vinu je dala piko na i vikendu."

Matej Drinovec
Prvi dve dirki na Kitajskem nista bili ravno po mojem okusu. V soboto smo dirkali 54 kilometrov, v nedeljo pa 85 kilometrov. Skupaj pa nismo presegli 200 metrov višinske razlike.


Glede na to, da v ekipi nismo imeli izrazitega sprinterja, smo poskusili narediti dirko čim težjo, a nam skupine ni uspelo razredčiti. Sam sem sicer osvojil nekaj letečih ciljev, razlika pred glavnino pa nikoli ni znašala več kot 30 sekund. Bolj kot samo dirkanje pa je navdušila organizacija dirke. Za razliko od indonezijskih lokalnih dirk je tu cesta zaprta že dan pred dirko, TV prenos in številni navijači pa poskrbijo za odlično atmosfero.

Dirko sem izkoristil predvsem za dober trening pred zadnjima dvema pomembnima dirkama te sezone, kjer bom poleg visokih nagrad lovil tudi pogodbo za naslednjo sezono, saj do dokončnega dogovora o moji prihodnosti z ekipo Miogee še ni prišlo. Tu sem predvsem pomagal ekipi in moram priznati, da se je več kot izplačalo. Na nedeljski dirki mi je tudi uspel obetajoč napad v zadnjih 10 kilometrih, a zaradi prevelikega interesa sprinterskih ekip več kot do 800 metrov do cilja nisem prišel.

"Na nedeljski dirki mi je tudi uspel obetajoč napad v zadnjih 10 kilometrih, a zaradi prevelikega interesa sprinterskih ekip več kot do 800 metrov do cilja nisem prišel."

Po končani dirki je našo ekipo eden izmed organizatorjev povabil na tako imenovani "hotpod". Še najlažje bi zadevo primerjal s piknikom, le da tu namesto žara uporabijo velik čeber, v katerem ne manjka čilija. Nato pa v njem dejansko skuhaš surovo meso, ki ga natakarji prinašajo na mizo. Kdor me pozna, ve, da sem velik ljubitelj pikantne hrane, a tole je bila povsem nova izkušnja.

Slovenske "čili omakce" niso nič v primerjavi s tem, kar po nekaj minutah pride iz kotla, ki je postavljen na sredini mize. Odlična večerja, ki smo jo zaključili ob dobrem francoskem vinu je dala piko na i vikendu. Zdaj pa sem že na poti v Quanzhau Bah, kjer me v petek čaka naslednja dirka. In še to ... Glede na to, da so bili v ekipi poleg mene trije britanski kolesarji, bi pričakoval enostavno komunikacijo. A njihov dialekt in britanski humor je težje razumljiv kot bi si mislil. O Kitajcih pa tako ali tako ne bi izgubljal besed. Brez prevajalnika na telefonu ne bi prišel niti nazaj do hotela.

"Glede na to, da so bili v ekipi poleg mene trije britanski kolesarji, bi pričakoval enostavno komunikacijo. A njihov dialekt in britanski humor je težje razumljiv kot bi si mislil."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ