Azija Mateja Drinovca: Zaprta diskoteka na Baliju in dirka za 35 tisoč dolarjev

Azija Mateja Drinovca: Zaprta diskoteka na Baliju in dirka za 35 tisoč dolarjev
02.11.2019 AVTOR: DZ, vir: Matej Drinovec

Matej Drinovec. O zaradi prostitucije in drog zaprti diskoteki, o dopustu na Baliju, nepričakovanem povabilu na dirko, iskanju ekipe in nakupovanju ...

Matej Drinovec, sicer član moštva KK Kranj se je spet odpravil v Azijo. Tudi letos nam bo svoje popotovanje in dirkanje opisoval na naši spletni strani. Med samimi dirkami se je tudi letos odločil, da dneve brez dirkanja izkoristi za krajši oddih na Baliju.

"Ugotovil sem, da je diskoteka že od avgusta zaprta. Razlog naj bi bil neplačevanje davkov, a hiter pogled na forum razkrije, da je do zaprtja prišlo zaradi prostitucije in preprodaje drog."

Matej Drinovec
Bali … Odločitev, da grem tudi letos na Bali je padla že zgodaj, a se je zaradi vrnitve v Evropo vse skupaj malo zamaknilo. Po dirki v Purworeyu sem izkoristil priložnost za kratek oddih in v torek dopoldne sem že užival na plaži. Popoldne in naslednji dan sem izkoristil za počitek in nakupovanje.

Enostavno sem moral izkoristi res ugodne cene oblačil in obutve, tako da sem zdaj za nekaj časa preskrbljen! Zvečer sem se odpravil v Skygarden. Gre za eno izmed boljših diskotek, kjer smo lani preplesali dve nepozabni noči. Oziroma, šlo je za diskoteko. Ugotovil sem namreč, da je že od avgusta zaprta. Razlog naj bi bil neplačevanje davkov, a hiter pogled na forum razkrije, da je do zaprtja prišlo zaradi prostitucije in preprodaje drog.

"Zadnji dan sem zjutraj še enkrat skočil v morje, ob 11. uri pa sem odšel na letališče. Proti Kitajski … To je sploh posebna zgodba."

Glede na to, da me čaka še nekaj dirk, je morda celo boljše. Sicer sem potem našel nek drug klub, a sem bil že pred drugo ponoči v hotelu. Zadnji dan sem zjutraj še enkrat skočil v morje, ob 11. uri pa sem odšel na letališče. Proti Kitajski … To je sploh posebna zgodba. Naslednji teden imam UCI dirko QuanzhauBay, a ker sem želel dirkati tudi ta vikend, sem našel lokalno dirko oz. je ona našla mene.

Pred dirko v Maleziji sem zjutraj na letališču srečal britanskega kolesarja. Sicer sem ga na videz poznal, a do takrat nikoli nisva govorila. Par besed in takoj kmalu me je vprašal, če grem z 2. in 3.11 z njim na dirko. Idealno. A, kaj ko potem nisva nič več kaj veliko govorila, tako da sem mislil, da je vse skupaj “padlo v vodo”. V torek pa sem dobil sporočilo, če sem še za. Odgovoril sem, da ja.

"Vse dvome je razblinilo naslednje sporočilo, da je nagradni sklad za dva dni dirkanja 35.000 ameriških dolarjev. In že sem bil na poti."

V naslednjem sporočilu pa je me je že čakala letalska karta do mesta Xi'an. Sicer nisem vedel ne na katero dirko grem, niti ne s kom grem. A glede na to, da mi je poslal letalsko karto, se mi je zadeva zdela legitimna. Vse dvome je razblinilo naslednje sporočilo, da je nagradni sklad za dva dni dirkanja 35.000 ameriških dolarjev. In že sem bil na poti. Po prihodu na letališče me je pričakal organizator.

Odpeljali so me v prekrasen hotel, naslednje jutro pa sem že videl nekaj znanih obrazov in postalo mi je jasno, da nas čaka lepa dirka. A kje je moja ekipa? Še dan pred dirko so tavali po Hong Kongu, da so lahko pridobili vizo za vstop na Kitajsko. Tako sem po končanem treningu odšel tudi na tehnični sestanek in po številke. Zvečer pa so na srečo le prišli. Super smo se ujeli in danes že dirkali. Več o sami dirki pa v ponedeljek!

"Odpeljali so me v prekrasen hotel, naslednje jutro pa sem že videl nekaj znanih obrazov in postalo mi je jasno, da nas čaka lepa dirka. A kje je moja ekipa?"

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ