Bahrain do zmage s Colbrellijem

Bahrain do zmage s Colbrellijem
30.04.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na dirki po Romandiji so morali kolesarji v drugi etapi premagati šest kategoriziranih vzponov. Pet jih je bilo druge kategorije, zadnji, ki se je končal 17 kilometrov pred ciljem pa je bil s 7,8 km prve kategorije. Povprečen naklon tega je bil 6,7 %. La Neuveville je gostil start, cilj pa Saint Imier. Etapa je bila dolga 166 kilometrov.

Rumeno majico je branil Rohan Dennis, Jan Tratnik pa je bil pred etapo šesti. Na prvem vzponu je prišlo do pobega šesterice kolesarjev. Ubežno skupino so sestavljali Hermann Pernsteiner, Chris Hamilton, Antwan Tolhoek, Davide Villella, Jonathan Caicedo in Rein Taaramae. Privozili so si dobri dve minuti prednosti, a večjih možnosti za uspeh niso imeli, saj je pihal tudi nasprotni veter.

50 kilometrov pred ciljem, ko je glavnina prečkala ciljno črto in se podala na zadnji krog so kolesarji Ineosa razliko zmanjšali na dobro minuto. Pobega je bilo konec 30 kilometrov pred ciljem. V ospredju je ostal samo še Taaramae, ki je ohranil dve minuti prednosti. Prav na zadnjem vzponu dneva ga je vse manjša skupina uspela ujeti. Do cilj pa je bilo še dobrih 21 kilometrov. Sledili so novi napadi.

Tudi Kuss, Elissonde in Woods so poskusili, a nosilec rumene majice Dennis ni okleval in je kar sam narekoval ritem. Proti cilju je skupaj nadaljevala skupina dobrih 30 kolesarjev. Dennis je sam narekoval ritem vse do šestih kilometrov pred ciljem, ko mu je na pomoč priskočil Pernsteiner, ki je pomagal Sonnyju Colbrelliju, enemu izmed redkih sprinterjev, ki so ostali v prvi skupini. Slaba dva kilometra pred ciljem so pospešili O’Connor, Dennis in Thomas, a je bil ta napad neuspešen.

Videli smo sprint, v katerem so bili v premoči kolesarji moštva Bahrain Victorious. Colbrelli pa je uspel dokončati delo in se je lahko veselil zaslužene zmage. Prve na dirkah World Toura za ekipo Bahrain Victorious v tej sezoni. Drugi je bil Patrick Bevin, tretji pa Marc Hirschi. Dennis je ubranil rumeno majico, na drugo mesto se je zdaj povzpel Bevin. Tratnik je zdaj 67. Jutri bo na sporedu nekoliko lažja etapa. V zadnjih 15 kilometrih bosta dva krajša vzpona tretje kategorije.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ