Bahrain Merida namerava tožiti organizatorje Toura

Bahrain Merida namerava tožiti organizatorje Toura
22.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Vincenzo Nibali je na vzponu na Alpe d’Huez padel, zaradi poškodovanega vretenca je moral odstopiti. Zdaj pri moštvu Bahrain Merida nameravajo tožiti organizatorje dirke po Franciji.

Alpe d’Huez. Neprevidni gledalec je podrl Vincenza Nibalija. Kasneje se je direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme Nibaliju opravičil za to, kar se je zgodilo. A glavni menedžer ekipe Bahrain Merida Brent Copeland je zdaj potrdil:

“S Christianom Prudhommom in predsednikom UCI Davidom Lappartientom. Opravičila sta se in zagotovila, da bodo v prihodnosti še izboljšali varnost. Za nas pa to ni dovolj. Kot ekipa smo utrpeli ogromno škodo. To ni sprejemljivo, zato naši odvetniki še preučujejo monosti o morebitni tožbi. Agencija ASO naj bi bila tudi zavarovana za take primere.

“Resda so bile tam, kjer je prišlo do nesreče postavljene ograje, a očitno ni bilo poskrbljeno za vse. Gledalci so vdrli na cesto in policisti niso opravili svojega dela. Tudi glede prižiganja bakel niso ukrepali. Ni lahko nadzirati šesto tisoč navijačev, a nekaj je treba narediti,” je še med drugim povedal Copeland. V zadnjem času se je v središču pozornosti znašel Christopher Froome in seveda se vsi bojijo, da bo Britanec naletel na jezne navijače, ki bi lahko med samo dirko poskrbeli za incident.

Zanimivo rešitev za svoje kolesarje pri moštvu Bahrain Merida je predlagal Copeland: “V preteklosti smo fantom dejali, naj se vozijo v ospredju in se tako izognejo padcem. Zdaj jim govorimo, naj se ne vozijo za Froomom, ker je to nevarno. To je groteskno. Ne vozi se za kolesarjem, ker je tarča navijačev. Dejstvo pa je, da vsak dan obstaja možnost, da se mu karkoli zgodi. To mi je v pogovoru pred dnevi dejal tudi Chris sam. Na Alpe d’Huez se je Vincenzo vozil za Froomom, ko so ga napadli. Chris se je uspel izogniti motorjem in vsem drugim, Vincenzo pa ja padel.”

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ