Bahrain Merida v naslednji sezoni brez Brajkoviča

Bahrain Merida v naslednji sezoni brez Brajkoviča
31.10.2017 AVTOR: D. Z.
Pred sezono 2018 bo kar nekaj sprememb doživela tudi "slovenska" Bahrain Merida. Med drugim v ekipi ne bo več Janija Brajkoviča.

Glavni menedžer moštva Bahrain Merida Brent Copeland je o prihodnosti in spremembah v ekipi spregovoril za cyclingnews.com.

Med drugim je poudaril, da so se odločili, da podaljšajo pogodbo s Heinrichom Hausslerjem, ki se je skozi vso sezono ukvarjal s poškodbo kolena. Nekateri pa vseeno ne bodo ostali. Cyclingnews.com piše, da med njimi v ekipi ne bo več Janija Brajkoviča, ki je lani prišel iz ameriškega moštva UnitedHealthcare. Še prej je bil član Astane. Letos pa je za njim nova slaba sezona brez vidnejših rezultatov.

Tudi na zadnji dirki World Toura na Kitajskem se mu ni izšlo, saj je padel in zaradi posledic padca naslednji dan ni mogel startati. Zaenkrat še ni znano, kje bo 33-letni kolesar nadaljeval kariero. “Pogodbo smo podpisali z Matejem Mohoričem, Kristijanom Korenom in Gorkom Izagirrejem. Čakamo še na zdravniške izvide Ramunasa Navardauskasa, vendar se zdi, da bo vse v redu. Iz gorskega kolesarstva prihaja Hermann Pernsteiner. Tu pa je seveda še Domenico Pozzovivo, ” je za cyclingnews.com dejal Copeland.

Seveda je moral govoriti tudi o prvemu zvezdniku Vincenzu Nibaliju, ki se očitno še ni odločil, na kateri od tirtedenskih dirk bo v sezoni 2018 nastopil. Zaenkrat je znana samo trasa Toura. “Tour je vsekakor dirka, na kateri bi ga radi videli. Letos je nastopil na Giru in Vuelti. A to je zgolj moje osebno mnenje. Nanj ne pritiskamo. Sam se bo odločil, ” je pojasnil Copeland. Je pa že zavrnil možnost, da bi Nibali nastopil na Giru in Touru. Tudi zato, ker bi se potem težko pripravil še na svetovno prvenstvo v Avstriji, ki naj bi mu bilo pisano na kožo: “V tem trenutku menim, da bo nastopil na Vuelti, predtem pa ali na Giru ali Touru. ” Zdaj pa moramo najprej počakati na predstavitev trase italijanskega Gira.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ