Bahrain-Merida: Bo Mikel Landa zamenjal Vincenza Nibalija?

Bahrain-Merida: Bo Mikel Landa zamenjal Vincenza Nibalija?
25.04.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Končuje se šele obdobje klasik, tritedenske dirke se sploh še niso začele. Pa vendar se že govori o prestopih pred sezono 2020. Med glavnimi akterji Vincenzo Nibali.

Že dlje časa se govori, da bo Vincenzo Nibali z ožjo ekipo – tudi s trenerjem Paolom Slongom, bratom Antoniem in zdravnikom Emiliem Magnijem – po tej sezoni zapustil ekipo Bahrain Merida, v kateri je od ustanovitve naprej. 34-letni Nibali naj bi v pogovorih z vodstvom ekipe zahteval dveletno pogodbo z nespremenjeno plačo. To je očitno preveč, piše cyclingnews.com. Nibali naj bi prejel kar nekaj resnih ponudb, najresnejša in najbolj mamljiva pa naj bi bila s strani Trek Segafreda.

Predvsem italijanski Segafredo je zelo zagret za italijanskega kolesarja. Trek Segafredo pa ima zelo slab začetek sezone za sabo. Tudi okrepitev Richie Porte še zdaleč ni pokazal prave forme. In, kaj pripravljajo pri Bahrainu Meridi. Moštvo Sky je potrdilo pisanje spletnega portala cyclingnews.com, da jih bo zapustil trener Rod Ellingworth, ki bo odšel v Bahrain Merido. Poleg tega naj bi se resno dogovarjali ali pa celo že dogovorili z Mikelom Lando.

Španec trenutno vozi za Movistar, vendar pa je na začetku sezone padel in si poškodoval ključnico. Zdaj pa se pospešeno pripravlja na dirko po Italiji. Tudi lanska sezona zanj ni bila uspešna. Je pa v dresu Skyja zasedel četrto mesto na dirki po Franciji leta 2017, ko je zgolj za sekundo izgubil mesto na odru. V dresu Astane je bil tudi tretji na dirki po Italiji, na kateri je dobil tri etape. Sicer pa bo na trgu še kako pestro. Brez pogodbe za sezono 2020 je ogromno kolesarjev, tudi nekaj zvezdnikov.

Poleg Nibalija in Lande tudi trenutno izjemni Julian Alaphilippe, Nairo Quintana, Esteban Chaves, Philippe Gilbert, Enric Mas, Jakob Fuglsang, Marcel Kittel, Mark Cavendish, Alexander Kristoff, Ilnur Zakarin, Wout Poels, Diego Rosa, David De la Cruz, Daniel Martin, Louis Meintjes, Sam Bennett, Richard Carapaz, Nacer Bouhanni, Zdenek Štybar, Elia Viviani, Michael Matthews, Matteo Trentin in John Degenkolb, Tiesj Benoot, Victor Campenaerts …

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ