Bahrain Merida: Haussler skorajda odpisal klasike?

Bahrain Merida: Haussler skorajda odpisal klasike?
19.12.2016 AVTOR: D. Z.
Priprave na novo sezono se vsekakor niso najbolje začele za Heinricha Hausslerja. Poškovano koleno mu povzroča velike težave.

"Na kolesu sploh ne treniram "
Bahrain Merida. Pri ekipi so Heinricha Hausslerja že takoj predstavili kot enega izmed kolesarjev, na katere računajo na enodnevnih belgijskih klasikah.

Seveda na tistih s tlakovanimi odseki. Haussler je priznal, da se že veseli takega zaupanja. “To je bil tudi glavni razlog, da sem se pridružil tej ekipi. Vedno je pritisk, če si eden izmed tistih, od katerega veliko pričakujejo. ” Zdaj pa je še pod hujšim pritiskom. Znašel se je namreč v težavah, saj ima poškodovano koleno. “Na kolesu sploh ne treniram. Zdaj sem že pod pritiskom in stresom. Očitno bo naslednje leto kar težko, ” je priznal po pregledu v Opatiji. Uredništvo bicikel.com je bilo namreč prisotno na novinarski konferenci moštva Bahrain Merida.

"Poškodba, ki potrebuje čas "
In Haussler je težko skrival skrbi, ki mu jih povzroča koleno. “Težko je karkoli reči. Tudi tu v bolnišnici so mi pregledali koleno. Fizično sem pripravljen, saj veliko plavam, hodim v fitness. A, če hočem biti dober na klasikah, se mora nekaj zelo hitro zgoditi. Če se stanje v naslednjih desetih dneh ne bo izboljšalo, potem lahko klasike že odmislim. Gre za poškodbo, ki je masaža ali fizioterapija ne odpravita. To potrebuje čas, tega pa zdaj nimam.

Haussler je tudi priznal, da sam pač ni tak fenomen kot nekateri kolesarji v karavani. Prav zato si še kako želi, da bi vse potekalo po njegovih željah: “Če se koleno hitro ne izboljša, potem ne bom imel možnosti. Vem, da nisem Sagan ali Van Avermaet, ki bosta na klasikah največja favorita. Če hočem poseči med prvo deseterico, mora vse potekati popolno. Že začelo se je slabo. Vse skupaj me že skrbi. ” Tudi zato, ker se je v zadnjih letih vsekskozi ukvarjal s poškodbami, nesrečami … Kljub vsemu pa je dosegel nekaj vrhunskih rezultatov.

"Nekaj težkih sezon "
Dobil je po eno etapo na dirki po Franciji in dirki po Španiji. Bil je drugi na dirki po Flandriji in na dirki Milano-Sanremo. A vsi ti dosežki imajo že dolgo brado.

“V kolesarstvu so vzponi in padci. Ampak, prav danes sem razmišljal. V zadnjih jebe … šestih letih nisem imel sreče. Samo padci in podoben drek. Vedno poskušaš doseči vrhunsko raven. S to ekipo sem imel to možnost, hotel sem narediti vse, kar bi lahko. Zdaj pa se sprašujem, zakaj? Ampak, s tem se moram pač sprijazniti. Ko se bo stanje izboljšalo, bom poskušal izkoristiti sleherno priložnost, ” je še dodal 32-letni Avstralec, ki je že na dirkah Ghent-Wevelgem, dirki po Flandriji, Pariz-Roubaix … že večkrat dokazal, da se lahko uvrsti med prvo deseterico.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ