Bahrain Merida: Prihaja še Franco Pellizotti

Bahrain Merida: Prihaja še Franco Pellizotti
08.12.2016 AVTOR: D. Z.
Dolgo se je omenjalo njegovo ime in zdaj je tudi uradno. Za moštvo Bahrain Merida je podpisal tudi Franco Pellzotti.

Novoustanovljena ekipa Bahrain Merida je zdaj očitno dopolnjena. Ekipa z licenco World Toura je v svoje vrste pritegnila še izkušenega Franca Pellizottija. V zadnjem času so mediji precej pisali o tem, da bo Franco Pellizotti prestopil v to ekipo.

Zdaj pa je prišla še uradna potrditev. 38-letni Franco Pellizotti, ki je med elito prestopil leta 2001 bo v sezoni 2017 član bahrajnskega moštva. “Sem zelo vesel. Lahko bom dirkal še eno sezono in to v World Tour ekipi, kar pomeni, da se bom lahko meril z najboljšimi na svetu. Ker bom član novoustanovljene ekipe, to pomeni tudi nekakšen nov začetek. Podobno sem se počutil leta 2005, ko se je začenjala zgodba z Liquigasom, ” je med drugim dejal Pellizotti. Prav v Liquigasu je sodeloval s številnimi osebami, ki so zdaj povezane tudi z bahrajnskim projektom. Med drugimi so to Nibali, Gasparotto, Slongo, Miholjevič, Chiesa, Štangelj …

“Kar se tiče Nibalija. Pet leta sva bila kolega pri Liquigasu. Videl sem, kako se je razvijal. Pripravljen sem mu pomagati pri dosegu ciljev, med katerimi je tudi Giro. Sam bom eden izmed njegovih pomočnikov na vzponih. Moj cilj je, da mu čimbolj pomagam. ” Sicer pa je Pellizotti blestel predvsem na domačem Giru. Vse pa se je spremenilo leta 2010. Zaradi nepravilnosti v biološkem potnem listu so mu odvzeli dosežke iz leta 2009. Med drugim je bil takrat tretji na dirki po Italiji, na Touru pa je osvojil pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih. Razglašen pa je bil tudi za najbolj bojevitega kolesar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ