Bahrain Merida: Slovenci Bonifaziu pomagali do 3. mesta

Bahrain Merida: Slovenci Bonifaziu pomagali do 3. mesta
13.06.2018 AVTOR: DZ

Bahrain Merida je v prvi etapi dirke po Sloveniji odlično odpeljala zadnje kilometre, vseeno pa ekipi ni uspelo priti do zmage.

V Murski Soboti je bila peterica kolesarjev moštva Bahrain Merida zares dobra. Kolesarji so v zaključku sestavljali vlak za sprinterja Niccolo Bonifazia. Kljub padcem v zaključku so kolesarji te ekipe ostali v ospredju. Ko se je umaknil Borut Božič, sta svoje delo odlično opravila tudi Grega Bole in za konec še Matej Mohorič.

"Zaključek je bil natančno tak, kakršni so ponavadi zaključki prvih etap na etapnih dirkah. Precej zmešnjave je bilo, ampak mi smo se v zaključku uspeli ujeti med sabo in sestaviti sprinterski vlak. V zaključku sta odlično delo opravila Božič in Bole, potem pa sem bil na vrsti še sam v zadnjem kilometru, a na žalost nam je malo zmanjkalo za zmago," je takoj po cilju priznal Matej Mohorič, ki je bil v zaključku v ospredju, tako da ni bil vpleten v padec:

"
Mi smo imeli to srečo, da nam je uspelo vsem ostati na čelu glavnine. Nisem videl, kaj se je zgodilo, sem pa slišal, da je prišlo do nekaterih padcev." Tik pred njim se je z vodilnega mesta v glavnini umaknil tudi Grega Bole. Ravno v trenutku, ko je prišlo do padca: "Ne vem, kaj se je natančno zgodilo. Ko so padli, sem bil na čelu. Ravno sem se odmikal Mateju Mohoriču. Potem sem videl padec Majke, ki je šel čez pločnik. Vendar pa smo na koncu kot ekipa odpeljali dobro in Bonifazia smo pripeljali do dobrega izhodišča."

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ