Bahrain Merida: V prihodnosti med "velike"

Bahrain Merida: V prihodnosti med "velike"
07.01.2017 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Bahrain Meride se mudijo v Bahrajnu, kjer bodo imeli tudi uradno predstavitev. Menedžer Brent Copeland je nekoliko bolj konkretno govoril o ciljih.

Sicer si več o ekipi Bahrain Merida, v kateri bo vozilo šest Slovencev, lahko preberete v novi številki revije Bicikel.com.

Zdaj pa se kolesarji že mudijo v Bahrajnu, kjer bo potekala uradna predstavitev ekipe. Glavni menedžer Brent Copeland do zdaj o konkretnih, vsaj rezultatskih ciljih ni želel govoriti. Zdaj pa je povedal, da si v prihodnosti želijo postati tako 'veliki ', kot sta na primer Sky in BMC. "Ideja je, da bi to dosegli. Če pogledate, koga smo uspeli privabiti v ekipo, pa čeprav smo imeli na voljo zelo malo časa, smo v dobrem položaju. "

Za cyclingweekly je Copeland nekaj besed namenil tudi princu. Nasser bin Hamad Al Khalifa je glavni investitor: "Prinčev cilj je, da ekipa raste in postane najboljše. Ne poskuša biti aroganten, ker bi imel ogromno denarja. To počne zato, ker ima rad izzive. Svoje priložnosti bomo poskušali izkoristiti in se tako zahvaliti investitorjem. Če nam bo to uspelo, potem bomo lahko govorili o dolgoročnem načrtu. " Copeland je še dodal, da so pri ekipi sicer želeli pridobiti še kakšnega kolesarja, kot je na primer Tom Boonen.

Ampak, za takega zvezdnika bi potrebovali večji proračun tudi za pomočnike, ki bi jih potreboval. "Naša sezona je osredotočena na Giro, saj je to Nibalijev cilj. Imamo kolesarje za krajše etapne dirke in klasike. Ker pa gre za nov projekt, je težko narediti vse naenkrat. Prvi cilj je bil, da se zgradi ekipo okrog Nibalija. Šele, ko imaš ekipo skupaj več let, se lahko začneš igrati. V prihodnosti želimo imeti tudi ekipo za klasike. Hočemo resen projekt. Vedno bomo osredotočeni na tritedenske dirke, vendar hočemo biti dobri tudi na klasikah. "

Copeland ni pozabil izpostaviti, da želijo razviti tudi kolesarstvo v Bahrajnu. Sodelujejo namreč z Bahrajnsko kolesarsko zvezo, saj želijo v ekipo pripeljati tudi domačega kolesarja: "Odlično je, če lahko kupiš več milijonov vrednega kolesarja, saj bo poskrbel, da se bo sponzorjem vložek obrestoval. A pridobiti kolesarja iz nič ti tudi da nekakšno zadovoljstvo, večje kot je sama zmaga. " Spomnimo. V ekipi vozijo tudi Slovenci. Kar šest jih je. To so Borut Božič, Jani Brajkovič, Luka Pibernik, Grega Bole, Domen Novak in David Per.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ