Ballerini dokončal mojstrsko ekipno predstavo Deceunincka

Ballerini dokončal mojstrsko ekipno predstavo Deceunincka
28.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Prva tlakovana klasika sezone Omloop Het Nieuwsblad je prinesla pričakovan razplet - kolesarji Deceuninck QuickStepa so nadzorovali dirko, odličen je bil Julian Alaphilippe, najhitrejši pa na koncu Davide Ballerini.

Z Omloop Het Nieuwsbladom se v Belgiji začenja sezona enodnevnih klasik, ki bodo središče dogajanja v kolesarskem svetu vse do začetka maja. Na tokratno izvedbo je v izjemni formi prišla ekipa Deceuninck QuickStepa, ki je imela na dirki vse pod nadzorom.

Največjo selekcijo je z napadanjem naredil Julian Alaphilippe, ki je slabih 40 kilometrov pred koncem v ospredje »odpeljal« skupino 10 kolesarjev, ki je bila zelo močna, a v njej pravega sodelovanja ni bilo, saj je imel Deceuninck ob Alaphilippu v tej skupini še Zdeneka Stybarja in Davideja Ballerinija, tekmeci pa so posledično vedeli, da zrejo zelo verjetnemu porazu v obraz.

Ker ni bilo sodelovanja, je Alaphilippe še enkrat napadel sam in se odpeljal v ospredje. Svetovni prvak je bil izvrstno na poti, imel je okrog 20 sekund prednosti pred zasledovalci, ki pa se jim je bližal tudi peloton iz ozadja.

V zaključku dirke sta bila na sporedu še sloviti Muur v Geraardsbergnu in Bosberg. Pred Geraardsbergnom so se vse tri skupine polovile in dirka se je začela na novo. Kljub napadom ne na Muuru ne na Bosbergu ni prišlo do uspešnega pobega in jasno je bilo, da bo o zmagovalcu odločil šprint skupine okrog 50 kolesarjev.

Precej smole so imeli pri Ineosu, v tej skupini so imeli kar pet kolesarjev, a je njihov glavni adut Ethan Hayter padel kilometer in pol pred ciljem in ostal brez možnosti za zmasgo. Podobno smolo je imel Alexander Kristoff, pred zadnjim kilometrom mu je počila zračnica in s šprintom, v katerem bi bil med glavnimi favoriti, za Norvežana ni bilo nič.

Je pa zato dobro spomladansko formo potrdil Ballerini, ki je suvereno dobil šprint za zmago v Ninoveju. Drugi je bil Jake Stewart, lani sotekmovalec Žige Jermana v razvojni ekipi Groupame - FDJ, tretji pa Sep Vanmarcke. Danes bo na sporedu še klasika Kuurne - Bruselj - Kuurne.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ