Baloh najboljši na SP v 24-urnem kronometru

Baloh najboljši na SP v 24-urnem kronometru
07.11.2017 AVTOR: D. Z.
Marko Baloh se je v teh dneh mudil v Borrego Springsu v ZDA. Postal je svetovni prvaka v 24-urnem kronometru.

Borrego Springs v ZDA je prejšnji vikend gostil svetovno prvnestvo v 24-urnem kronometru. Gre za nekakšen zaključek sezone za ultra kolesarje in na startu se je zbralo dobrih sto tekmovalcev iz 21 držav.

Kolesarji so premagovali 29 kilometrov dolg krog, v zadnji uri dirke pa kolesarje preusmerijo na krajši, 7,7 km dolg krog. Marko Baloh se je enakopravno boril za naslov tudi v absolutni konkurenci. Vse do trenutka, ko mu je počila zračnica v šestem krogu dirke. Z vožnjo po prazni gumi do startno-ciljnega prostora in menjavo kolesa je izgubil dobri dve minuti, ki jih v nadaljevanju ni mogel nadoknaditi.

Okoli polovice dirke je Marko prehitel konkurenta za zmago v kategoriji Chrisa Hopkinsona za en krog in si tako že zagotovil prvo mesto. Izpolnil je tudi drugi cilj, da premaga mejo petsto milj. To mu je tudi uspelo, saj je prevozil 811 kilometrov in postal letošnji svetovni prvak v 24-urnem kronometru v kategoriji 50-59 let. V absolutni konkurenci je zmagal Nemec Martin Bendszus z rezultatom 822kilometrov, drugo mesto je osvojil Francos Jean Luc Perez z 816 kilometri, na tretjem mestu je končal Baloh.

“Svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru je bilo eden izmed glavnih ciljev sezone in vesel sem, da se je le-ta zaključila z zmago. Seveda sem si želel tudi zmage v absolutni konkurenci, ampak tokrat sta bila enostavno dva močnejša. Kljub temu sem izredno zadovoljen s prevoženo razdaljo, saj sem eden izmed peščice ultra-kolesarjev, ki na 24-urnih dirkah dosegam razdalje nad magično mejo 500 milj (800km). Zdaj pa nekaj zasluženega počitka in planiranje nove sezone, v kateri imam ponovno visoke cilje., " je dejal Baloh.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ