Bardet: Mislil sem, da se bom po cilju zadušil

Bardet: Mislil sem, da se bom po cilju zadušil
21.07.2017 AVTOR: D. Z.
Vedel sem, kje moram napasti in vedel sem, da bo takrat zelo bolelo," je na cilju, potem ko si je nekoliko opomogel po naporih, dejal Romain Bardet.

Romain Bardet je na letošnji dirki po Franciji dobil eno etapo, a ni skrival želje po rumeni majici. Z ekipo AG2R La Mondiale je večkrat napadel.

Tudi ekipa je pokazala, da je zelo dobro pripravljena. A lani drugi Francoz Froomu ni mogel priti do živega. Zadnje upanje je ugasnilo na poti proti vrhu Izoarda. Bardet je, potem ko je porabil celotno ekipe, sicer napadel, a ni bil uspešen. Potem pa je šele s pomočjo Rigoberta Urana uspel ujeti napadalnega Frooma. Na koncu je dobil sprint za tretje mesto in posledično štiri bonifikacijske sekunde.

Zdaj se je utrdil na drugem mestu. Za Froomom zaostaja za 23 sekund, pred Uranom pa ima šest sekund prednosti. “Dal sem vse od sebe. Na ciljni črti sem mislil, da se bom zadušil, ” je priznal zelo izmučeni Bardet: “Dirkali smo kot velika ekipa. Resnično sem dal vse od sebe. Ta vzpon poznam zelo dobro. Vedel sem, kje moram napasti in vedel sem, da bo takrat zelo bolelo.

Bardetov napad pa še zdaleč ni bil dovolj močan: “Kolegi so mi pomagali, vsi smo bili na meji. Pred napadom sem še nekoliko taktiziral, zaigral, da se ne počutim najbolje. Potem pa sem skočil tik pred spustom. Idealen scenarij bi bil, če bi se mi uspelo preseliti do Warrena, vendar pa sem vesel, da mu je uspelo zmagati. ” Barguil je namreč dobil etapo. Slavil je že drugo etapno zmago na letošnji dirki po Franciji, obenem pa je potrdil pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih.

“Naredil sem vse, kar sem nameraval narediti. Seveda vsi sanjajo o epskih napadih, a včasih je bolje, če počakaš. Med sanjami in resničnostjo je velika razlika. Moral sem poskusiti z enim samim močnim napadom. Sicer sem želel napasti že prej, a je bilo v skupini še precej Skyjevih kolesarjev, pa še veter je pihal. Kot ekipa smo poskušali narediti dirko težko. In fantje so opravili izjemno delo. Le Frooma nam ni uspelo zlomiti, ” je dejal Bardet.

Pred njim in pred ostalimi kolesarji je tudi sobotni kronometer. A v tej disciplini ne blesti, tako da bi ga celo Uran lahko prehitel. “Nič še ni odločenega. A ta Tour je zame že uspešen. Bil sem dober v gorah in tako sem potrdil lanski dosežek. Pred nami so še nekatere etape, za kronometer pa sem zelo motiviran. Všeč mi je. Vse je še mogoče. Boril se bom tako kot danes. S srcem in veliko željo, ” je še zaključil Bardet. Bardet bi lahko po Richardu Virenqueu iz let 1996 in 1997 postal prvi Francoz, ki bi se dvakrat zapored v skupnem seštevku uvrstil med najboljše tri.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ