Barve UAE ADQ in sestava ekipe

Barve UAE ADQ in sestava ekipe
16.12.2021 AVTOR: DZ, vir: UAE ADQ

V naslednji sezoni ne bo več ekipe ALE BTC Ljubljana, ampak bo UAE Team ADQ. Ostaja pa tudi napis BTC Ljubljana in ostajajo kolesarke.

Po štirih mesecih usklajevanja je vendarle napočil čas za več podrobnosti s strani ženskega dela ekipe UAE. V ženskem kolesarstvu je bil predvsem BTC Ljubljana vidnejši sponzor italijansko-slovenske ekipe.

Zaenkrat še ostaja ta sponor, a dejstvo je, da po prevzemu ekipe slovenski sponzornima več tako vidne vloge. Ekipa se bo uradno imenovala UAE Team ADQ in bo ena izmed 14 ženskih ekip, ki bodo v naslednji sezoni imele World Tour licenco. Vodilni so se odločili, da razkrijejo drese, ki jih bodo v naslednjem letu izdelovali pri Gobiku, kar pomeni, da se v celoti umika ALE.

Nov dres prikazuje sončni zahod v Emiratih. Gre za prelivanje različnih barv, kar lahko vidite na fotografiji. Največji napisi pripadajo UAE, ADQ, G42, IHC, Gobik in tudi BTC Ljubljana. Opazen je še logotip Colnaga. V ekipi bo 15 kolesar iz osmih različnih držav. Med temi sta tudi Slovenki Urša Pintar in Eugenia Bujak. Povprečna starost deklet znaša 25,7 let. Mladinska svetovna prvakinja v vožnji na čas Alena Ivančenko je z 18 leti najmlajša.

Prišle so Erica Magnaldi, Sofia Bertizzolo, Linda Zanetti, Maria Novoloskaia in Safeeya Al Sayegh, ki bo prva kolesarka iz ZAE, ki bo kolesarila v ekipi World Tour. V ekipi ostajata tudi Marta Bastianelli in Maaike Boogaard, ki je bila članica še nekdaj samo slovenske ekipe BTC Ljubljana. V vlogi enega izmed športnih direktorjev ostaja Gorazd Penko. Rubens Bertogliati bo opravljal vlogo glavnega managerja.

Ekipa 2022: Eugenia Bujak (SLO), Urša Pintar (SLO), Safeeya Al Sayegh (ZAE), Marta Bastianelli (ITA), Sofia Bertizzolo (ITA), Maaike Boogaard (NIZ), Mavi Garcia (ŠPA), Elana Ivančenko (RUS), Erica Magnaldi (ITA), Maria Novoloskaja (RUS), Alessia Patuelli (ITA), Laura Tomasi (ITA), Anna Trevisi (ITA), Sophie Wright (VB) in Linda Zanetti (ITA).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ