Batageljeva deseta v Franciji

Batageljeva deseta v Franciji
27.08.2017 AVTOR: D. Z.
Kolesarke moštva BTC City Ljubljana so nastopile na dirki za VN mesta Plouay v Franciji. Eugenia Bujak 4., Polona Batagelj 10.

Tudi v ženski konkurenci je kolesarska sezona še naprej v polnem teku. Tokrat se najboljše kolesarke mudijo v Franciji.

V soboto so nastopile na priznani dirki za VN Plouayja, torej na trasi, na kateri se bodo v nedeljo merili člani. Za kolesarke ljubljanske ekipe je to bila prav posebna priložnost. Lani je prav na tej dirki Eugenia Bujak ekipi priborila prvo zmago na dirkah ženskega World Toura. Bujakova je tudi letos članica ljubljanske ekipe in je kot branilka zmage uspešno nastopila tudi letos.

Dirka je bila dolga 121,5 km, kolesarke pa so morale premagati okrog dva tistoč metrov nadmorske višine. Na zadnjem vzponu je prišlo do selekcije in v ospredju je ostala skupina dobrih 20 kolesark. Članice te skupine so se v dolgem sprintu tudi pomerile za zmago. Veselila se jo je nekdanja svetovna prvakinja Elizabeth Deignan (prej Armitstead), ki je za dve sekundi ugnala Pauline Ferrand Prevotovo in za deset Sarah Roy. Četrto mesto je zasedla prej omenjena Poljakinja Eugenia Bujak. Izkazala se je tudi najboljša Slovenka. Polona Batagelj je dirko končala na desetem mestu. Urša Pintar je bila 20., Hanna Nilsson 21., Anna Zita Maria Stricker 60., Jelena Erić pa je odstopila.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ