Bauhaus ponosen na ekipo, Pogačar se je "prekucnil"

Bauhaus ponosen na ekipo, Pogačar se je "prekucnil"
10.06.2021 AVTOR: DZ, foto: Sportida / Vid Ponikvar

"Bilo je težko. Nog nisem imel ravno najboljših, a ekipa je opravila neverjetno delo, tako da sem lahko zelo ponosen na vse skupaj danes," je medijem po zmagi pojasnjeval Phil Bauhaus.

Phil Bauhaus je po napetem sprint v Rogaški Slatini dobil prvo etapo dirke po Sloveniji. Po cilju je priznal, da je tudi za ekipo to posebna zmaga: "Vedno je nekaj posebnega, če imaš v ekipi kolesarje, ki so na dirki domačini. Mi imamo v Sloveniji tudi bazo, tako da je posebna dirka to za nas."

Poleg tega je imel ob sebi zares odlične pomočnike. Predvsem Jan Tratnik se je izkazal z lovom na močno ubežno skupino. Kasneje je njegovo vlogo prevzel Matej Mohorič. Ekipa je Bauhausu pomagala vse do zaključka.

"Hiter zaključek, saj smo se do vstopa v zadnji kilometer rahlo spuščali. Potem je tu bilo še krožišče in ovinek pred njim. Ekipa je opravila neverjetno delo. Sprint sem lahko začel s prvega mesta, kar mi popolno ustreza. Sem zelo ponosen," je še priznal Bauhaus. Seveda pa mu je jasno, da bo že v drugi etapi po vsej verjetnosti izgubil zeleno majico: "Sem sprinter. Nisem hribolazec."

Zato pa na priložnost za dokazovanje na Celjskem gradu vsekakor čaka Tadej Pogačar. Danes je opravljal vlogo pomočnika. Najprej so želeli vse staviti na Mattea Trentina, ki pa je že kmalu po začetku etape padel. Tudi Pogačar se padcu ni izognil in po cilju je za RTV Slovenija povedal:

"Bili smo dogovorjeni za Mattea Trentina, ampak takoj po padcu na začetku dirke, je hudo padel, jaz sem se samo prekucnil. Trentin je predal vlogo Ruiju. Na koncu smo v zadnjih petih kilometrih naredili vse zanj. Za kolesarja, ki ni čisti sprinter, ampak pomočnik, se je kar dobro odrezal s tretjim mestom. Smo lahko kar zadovoljni."

To je bil zanj prvi dan dirkanja po premoru in višinskih pripravah. Jutri pa že zahtevnejši dan do Celjskega gradu. "Počutim se v redu. Prvi dnevi zame vročina, ampak je kar solidno in se veselim naslednjih dni," je za RTV Slovenija še dodal Pogačar.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ