Bauhaus zmagovalec prve etape in nosilec zelene majice

Bauhaus zmagovalec prve etape in nosilec zelene majice
09.06.2021 AVTOR: Uredništvo, Foto: Sportida.com

Z etapo od Ptuja do Rogaške Slatine se je začela 27. mednarodna dirka Po Sloveniji, po pričakovanjih pa se je dan razpletel s šprintov večje skupine kolesarjev.

Zmago in zeleno majico je osvojil Nemec Phil Bauhaus (Bahrain Victorious).

V zadnjem letu se je marsikaj spremenilo, a nekaj je ostalo – navijači so še vedno tisti pravi in znova so kolesarje spodbujali v velikem številu, in to praktično povsod, kamor je danes prispela karavana. Sicer pa je bila »štajerska etapa« dokaj klasično izvedena, z napadi v prvem delu dirke, dolgim pobegom manjše skupine in zaključnim ciljnim šprintom. Izstopal je le padec v prvem delu dirke, v katerem je najbolj skupil Italijan Matteo Trentin (UAE Team Emirates), ki je sicer nadaljeval dirko.

V Rogaški Slatini pa znova hiter šprint in odlična taktika ekipe Bahrain Victorious, ki je prvega favorita današnje etape pripeljala v odlično izhodišče za končni napad in zmago. Vendar pa Phil Bauhaus ni zmagal zlahka, Španec Jon Aberasuri Izaga (Caja Rural - Seguros RGA) bi lahko z nekaj sreče prekrižal načrte Nemcu.Foto Mario Stiehl, Ekipa z zmago zaključila prvo etapo.
Phil Bauhaus po dirki: »Naš cilj je bil, da se dirka zaključi s šprintom. Zadnja dva kilometra sta bila zelo hitra, ekipa pa je opravila odlično delo. Kot šprinter si ne morem želeti več od tega. Za nas je to pomembna dirka, vedno ko dirkamo v državi iz katere so naši tekmovalci je nekaj posebnega.«

Pred kamerami se je po dirki ustavil tudi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki se je danes držal v ozadju, na koncu pa presenetljivo pomagal v vlaku ekipe: »Bili smo zmenjeni, da bomo delali za Trenina, ampak je na začetku dirke kar hudo pedel in nato svojo vlogo predal Oliveiri. Delali smo za njega, za kolesarja, ki je najprej pomočnik se je s tretjim mestom kar dobro znašel. Počuitim se v redu in se veselim naslednjih dni.«

Najhitrejši Slovenec na dirki je bil Jaka Primožič v dresu slovenske reprezentance.

Dirka se nadaljuje jutri z etapo med Žalcem in Celjem.

Video povzetek 1. etape

Značke: Cestno
Ključne besede:
Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ