BBC spremlja pot branilca zmage na Touru

BBC spremlja pot branilca zmage na Touru
04.04.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Iz BBC so sporočili, da pripravljajo dokumentarni film o Geraintu Thomasu in njegovih pripravah na branjenje zmage na dirki po Franciji.

Geraint Thomas je lani prepričljivo dobil dirko po Franciji, letos pa se po obdobju polnem obveznosti postopoma vrača v karavano. Začetek sezone ni potekal po željah, saj na uvodni dirki ni blestel, potem pa je zaradi zdravstvenih težav odstopil z dirke Tirreno-Adriatico. Kasneje je moral zaradi slabega vremena prekiniti tudi drugi sklop priprav na visoki nadmorski višini.

A do dirke po Franciji je še dovolj časa. Očitno pa vse njegove priprave spremlja tudi BBC. Pripravljajo namreč uro dolg dokumentarni film o Thomasovih pripravah na dirko po Franciji. Naslov pa bo “Geraint Thomas: Easy Rider”. Poleg priprav in pripravljalnih dirk se bodo spomnili tudi Thomasovih začetkov.

"Lanska sezona je bila fenomenalna zame. Podpora, ki so mi jo nudili navijači je bila neverjetna. V tej sezoni se že veselim, da bom z vsemi delil še večji del moje zgodbe," pravi Thomas. Nekaj posnetkov bo Thomas celo sam, večinoma pa ga bo spremljala ekipa BBC. Med drugim na treningih na visoki nadmorski višini, na treningih v Franciji, pa na dirki po Romandiji in dirki po Švici.

Pri BBC želijo prikazati, kakšen pritisk mora prenašati kolesar, ki se pripravlja na branjenje zmaga na dirki po Franciji. “To bo portret športnika na njegovem vrhuncu kariere,” je dejal predstavnik BBC v Walesu Nick Andrew: "Ljudje poznajo Gerainta kot ponižnega, prijaznega človeka. Postavite pa ga na kolo in postane pravi bojevnik. Film bo našim gledalcem ponudil poseben dostop, vpogled v priprave in v njegovo predanost." Dokumentarni film bo pripravila produkcijska hiša Nimble Productions. Datum predvajanja še ni znan.

Značke: Dirka po Franciji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ