Beeline - enostavna navigacija, ki vas bo pripeljala (skoraj) do cilja

Beeline - enostavna navigacija, ki vas bo pripeljala (skoraj) do cilja
27.01.2017 AVTOR: Nejc Grilc
Navigacijske naprave so v zadnjem desetletju postale razširjene in zelo napredne, a obenem ostale drage. Beeline pa kolesarju ponuja orientacijsko pomoč za nekoliko bolj zmerno ceno.

V najvišjem nivoju navigacije je ogromno naprav, ki omogočajo "turn-by-turn " usmerjanje, grafični prikaz poti do cilja in ceste, ki so najbolj idealne za pot do končne točke. A večina omenjenih naprav je še vedno precej draga in zato za mestne kolesarje ne pride v poštev.

Zato britansko podjetje Beeline kolesarjem za raziskovanje mest ponuja nekakšen kompromis v obliki navigacijskega orodja, ki ga pritrdimo na krmilo. Kot lahko vidite na slikah, je še najbolj podoben kolesarskemu zvoncu in ima interaktivni ekran. Omogoča enostavno navigacijo v obliki puščice, ki vam pokaže, v kateri smeri je vaša želena destinacija, pod njo je zapisana tudi razdalja do cilja. A navigacija ne omogoča usmerjanja po zavojih, zato se bo moral kolesar še vedno sam znajti, kako priti do cilja, le popolnoma izgubljen ne bo. 

To je za raziskovanje novih mest ali novih predelov lahko učinkovito orodje, saj omogoča nekaj raziskovalnega duha, hkrati pa vam daje potrditev, da ste vsaj približno na pravi poti. Zaplete se lahko v primeru enosmernih ulic, ko je lahko vaš cilj že na dosegu roke, pa vendar ne veste, kako bi prišli do njega (če sledite cestnoprometnim pravilom). Ob tem Beeline lahko prikazuje tudi uro, lahko pa ga nastavimo tudi v program, ki prikazuje trenutno hitrost kolesarja, ki jo zaznava z vgrajenimi senzorji. Željeno destinacijo vnesemo v Beeline preko brezplačne aplikacije za Android ali iOS, Beeline pa omogoča 30 ur navigacije brez dodatnega polnjenja baterije. 

Na Kickstarterju je bil projekt uspešen, zato se je začela množična prodaja izdelka, kupite ga lahko preko spleta. V Evropi bo stal nekaj več kot 100 evrov. 

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ