Belgija: Združevanje funkcij in sladke skrbi

Belgija: Združevanje funkcij in sladke skrbi
03.12.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pri belgijski članski reprezentanci je prišlo do sprememb. Sven Vanthourenhout, ki je že selektor ciklokros reprezentance bo zdaj tudi selektor članske ekipe v cestnem kolesarstvu.

Rik Verbrugghe je zapustil mesto slektorja belgijske članske reprezentance, pri Zvezi pa so se odločili, da vse skupaj zaupajo Svenu Vanthourenhoutu. Ta je že selektor ciklokros reprezetnance, a bo združeval obe disciplini.

Za Sporzo - televizijo, na kateri je kolesarstvo vsekakor doma - je govoril tudi o zvezdnikih, ki jih ima na voljo. "Ogromno je kolesarjev, ki mi jih ne treba več učiti, kako se zmaguje. Ena izmed mojih sposobnosti pa je, da hitro vidim, kako dober je nekdo, ne da mi to sam pove," je med drugim dejal Vanthourenhout:

"Je kolesar zadovoljen ali ga kaj muči? To je pogosto zelo pomemben dejavnik. Poskušam jim pomagati takrat, ko drugi že nekoliko pozabijo nanje. Ko so v težkem položaju. Pogostokrat se v takem položaju znajdejo zaradi situacij, ki niso povezane s športom. Tega morda ni v mojem opisu delovnih nalog, a je pomembno."

Naslednje leto bo zanj vsekakor zelo stresno. Tako januarsko svetovno prvenstvo v ciklokrosu (Oostend) kot septembrsko cestno svetovno prvenstvo (Flandrija) bo v Belgiji in zato bo pritisk še toliko večji. Wout Van Aert bo skoraj zagotovo poskušal osvojiti oba naslova.

Tu je še vrsta belgijskih ciklokrosistov, za cestno dirko pa tudi Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Remco Evenepoel … še bi lahko naštevali. "Je kar zalogaj. Izbor bo pomemben. Napočil bo čas, ko bo eden izmed teh dobil veliko dirko. Vendar pa je reprezentanca več kot samo Van Aert ali Evenepoel. Kolesarji, ki jih bosta imela ob sebi so morda celo pomembnejši."

Vanthourenhout je še priznal, da ga svekakor čakajo težke odločitve v bližnji prihodnosti. "Tu je generacija, dva lahko omenim. To sta Grega Van Avermaet in Philippe Gilbert. V določenem trenutku ju bom v roku enega, dveh ali treh let moral razočarati. Težko bo in o tem sem že razmišljal, saj taki pogovori niso lahki."

Vanthourenhout je še pohvalil veliko vrnitev po poškodbi Wouta Van Aerta. Vsekakor ima na voljo zvezdniško zasedbo, a vsi ti zvezdniki se bodo pred domačimi gledalci želeli izkazati. Le kdo se bo pripravljen tudi podrediti?

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ