Belgijci razkrili ekipo za Bergen

Belgijci razkrili ekipo za Bergen
07.09.2017 AVTOR: D. Z.
Sezona se bliža koncu. Znak za to je tudi svetovno prvenstvo. Letos bo v Bergnu. Z objavo reprezentance so pohiteli Belgijci.

Belgija je ena izmed desetih kolesarskih velesil, ki bodo na bližajočem se svetovnem prvenstvu na članski cestni dirki lahko računale na devet kolesarjev. To je največja možna kvota.

Poleg Belgijcev sem spadajo še Kolumbija, Španija, Francija, Italijan, Avstralija, Nizozemska, Velika Britanija, Nemčija in Norveška. Slovenci bodo lahko računali na šest kolesarjev, v vožnji na čas pa na največ dva. Selektor Andrej Hauptman ob imena izbrancev objavil v torek na novinarski konferenci. Kaj pa Belgija?

Selektor lahko računa na izjemne kolesarje, zato zvezdniška imena ne presenečajo. Aktualni olimpijski prvak Greg Van Avermaet, pa nekdanji svetovni prvak Philippe Gilbert. Pridružili se jima bodo še Tiesj Benoot, Jens Keukeleire, Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Dylan Teuns, Julien Vermote in Tim Wellens. Za kronometer je selektor izbral trojico Yves Lampaert, Laurens De Plus in Victor Campenaerts.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ