Belgijci razkrili nove (stare) barve

Belgijci razkrili nove (stare) barve
14.12.2019 AVTOR: DZ

Lotto Soudal in Deceuninck Quick Step. Dve World Tour moštvi iz Belgije sta razkrili drese za sezono 2020.

Naprej seveda o moštvu Deceuninck Quick Step, ki je lani doseglo največje število zmag. Nov dres je predstavil najmlajši Remco Evenepoel, ki piše prav posebno zgodbo. Letos je, čeprav je šele prvo leto med člani in je bil lani še mladinec osvojil naslov evropskega prvaka v vožnji na čas. Bil je drugi na svetovnem prvenstvu v tej discipline.

Dobil je klasiko San Sebastian in dobil tudi dirko po Belgiji. In tako je imel Evenepoel čast, da je predstavil nov dres zvezdniškega moštva, ki ga vodi Patrick Lefevre. Njegova ekipa je do zdaj z različnimi sponzorji osvojil že prek sedemsto zmag na s strani UCI priznanih dirkah. Dresi so modro-beli. Izdeluje jih Vermarc, ki ekipo podpira že od leta 2003.

"Dres je precej drugačen kot tisti iz preteklosti, vendar pa je zelo lep. Takoj, ko sem ga videl, sem vedel, da bo dober. Belomodra kombinacija je lepa in prepričan sem, da bomo izstopali," je dejal Evenepoel. Na prsih je logotip volka, saj si kolesarji, ki vozijo za ekipo pravijo “Wolfpack”. Napisi sponzorjev so znani.

Na dresu najdemo oba največja, torej Deceuninck in Quick Step. Potem je tu Latexco, na rokavih Lidl, pa logotip Specializeda in tudi napis novega sponzorja Napoleon Sports and Casinos. Lefevre je izgubil Philippa Gilberta in Elio Vivianija, a je tudi pripeljal kar 11 kolesarjev, med njimi je eden izmed najboljših sprinterjev Sam Bennett.

Letos zelo uspešna ekipa Lotto Soudal je tudi že predstavila nove drese za sezono 2020. Ponujajo več črne barve. Drese izdeluje Vermarc. Sicer pa je ekipa nadvse raznovrstna, saj imajo moško World Tour ekipo, pa žensko in ekipo mlajših članov. Glavno ime članske ekipe je vsekakor sprinter Caleb Ewan, ki je zablestel na letošnji dirki po Franciji.

Ob krstnem nastopu je dobil tri etape, v celotni sezoni pa je slavil kar deset zmag. Ekipa se je okrepila z mojstroma za klasike Philippom Gilbertom in Johnom Degenkolbom. In dres? Prepletajo se črna, bela in rdeča barva. Glavna sponzorja ostajata Lotto in Soudal. Uporabljajo kolesa Ridley, na dresu pa se vidita še napisa Yuzzu in Caps. Vsekakor bo dres v glavnini še kako dobro viden. Hlače so črne. Ekipa je letos doživela hud šok, saj se je ob padcu na dirki po Poljski smrtno ponesrečil mladi up Bjorg Lambrecht.

Deceuninck Quick Step 2020: Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Sam Bennett, Joao Almeida, Shane Archbold, Andrea Bagioli, Davide Ballerini, Mattia Cattaneo, Remi Cavagna, Tim Declercq, Dries Devenyns, Ian Garrison, Jose Alvaro Hoedg, Mikkel Honore, Fabio Jakobsen, Iljo Keisse, Bob Jungels, James Knox, Yves Lampaert, Michael Morkov, Florian Senechal, Pieter Serry, Stijn Steel, Jannik Steimle, Zdenek Štybar, Bert Van Lerberghe in Mauri Vansevenant.

Lotto Soudal 2020: Sander Armee, Tiesj Benoot, Adam Blythe, Victor Campenaerts, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Stan Dewulf, Caleb Ewan, Frederik Frison, Carl Fredrik Hagen, Adam Hansen, Rasmus Iversen, Jans Keukeleire, Roger Kluge, Nikolas Maes, Tomasz Marczynski, Remy Mertz, Maxime Monfort, Lawrence Naesen, Gerben Thijssen, Tosh Van der Sande, Brian Van Goethem, Brent Van Moer, Jelle Vanendert, Harm Vanhoucke, Jelle Wallays, Tim Wellens in Enzo Wouters.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ