Belgijci razočarani z očitki proti Rogliču

Belgijci razočarani z očitki proti Rogliču
29.09.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Wout Van Aert je bil drugi na cestni dirki na SP, a belgijski mediji, v prvi vrsti Sporza, posledično pa tudi gledalci so Primožu Rogliču očitali, da Van Aertu v zaključku ni pomagal.

"Po sedmih urah ne gre vedno za to, kaj želiš, ampak, česa si sposoben. Prepričan sem, da mi je Primož privoščil zmago, vendar pa je bil izčrpan, tako kot preostali v skupini."
Wout Van Aert

Primož Roglič. Slovenija. Wout Van Aert. Belgija. Kolesarja, ki ju sicer povezuje ekipe Jumbo Visma in tudi dejstvo, da se je Van Aert na dirki po Franciji izkazal za izjemnega pomočnika. A en dan v letu sta lahko tudi nasprotnika. In to se zgodi na svetovnem prvenstvu.

Roglič je bil adut slovenske reprezentance, Van Aert pa kapetan belgijske. Na koncu sta se oba znašla v skupinici, ki je na vse pretege poskušala ujeti letečega Juliana Alaphilippa. Neuspešno. Belgijci pa so bili očitno tako razočarani, da so Primoža Rogliča obtožili, da ni nudil pomoči Van Aertu, saj bi se mu tako oddolžil za vse, kar je Belgijec zanj naredil na dirki po Franciji.

Na družabnih omrežjih se je vnela vroča debata o tem, pa čeprav je Van Aert za več medijev spregovoril in stopil Rogliču v bran. "Sramotno je, da se okrog tega toliko govori. Primož je naredil vse po najboljših močeh. Sam sem to videl in zato lahko najbolje presodim. Primož je vozil na ‘limitu’. Ni mogel hitreje," je pojasnil Van Aert:

"Po sedmih urah ne gre vedno za to, kaj želiš, ampak, česa si sposoben. Prepričan sem, da mi je Primož privoščil zmago, vendar pa je bil izčrpan, tako kot preostali v skupini." Tudi Roglič je po cilju povedal, da je bil na koncu preveč utrujen: "Seveda bi raje vide, da bi Wout postal svetovni prvak. A bil sem na limitu. Še sprintati nisem več mogel. Vsi štirje kolesarji v skupini so bili močnejši in po vsakem ovinku sem moral zakrpati luknjo. Dal sem vse, kar sem imel."

In s tem bi bila zgodba lahko končana. Dejstvo je, da sta kolesarja tokrat vozila za dve različni reprezentanci. A vendarle se je polemika kljub izjavam obeh zvezdnikov, pa tudi nekaterih drugih kolesarjev nadaljevala na družabnih omrežjih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ