Belgijci ugibajo: Jan Tratnik v Jumbo Vismo

Belgijci ugibajo: Jan Tratnik v Jumbo Vismo
12.04.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na spletni strani belgijskega časopisa nieuwsblad.be so objavili članek, v katerem pišejo, da naj bi prihodnje leto Jan Tratnik vozil za Jumbo Vismo.

Jan Tratnik ima 32 let, je dober prijatelj Primoža Rogliča, obenem pa je v zadnjih letih zares v izjemni formi. Še posebej letos se je izkazal na klasikah, za katere je vedno govoril, da mu ustrezajo. Nazadnje je bil na dirki Amstel Gold Race 12.

Prav tako 12. je bil tudi na dirki po Flandriji, pa deveti na dirki Dwars door Vlaanderen in deveti na najdaljši klasiki Milano-Sanremo. Vsekakor zavidanja vredni dosežki, ki so jih opazili tudi tuji novinarji in mnogi kolesarji, ki so opozorili nanj. Zdaj pa so se pojavile govorice, da naj bi Tratnik v naslednji sezoni postal član moštva Jumbo Visma. Pogodba pri Bahrain Victorious se mu namreč po tej sezoni izteče. Tratnik je pred prestopom v Bahrain vozil za poljski CCC.



Jumbo Visma se je pred to sezono zelo okrepila predvsem z mojstri za enodnevne klasike. Ob Woutu Van Aertu sta zdaj še Christophe Laporte in Tiesj Benoot. Torej, dva izjemna pomočnika, ki ob odsotnosti Van Aerta zaradi koronavirusa dosegata odlične rezultate. Tratnik bi tako še okrepil ekipo za dirke, ki jih spremljamo aprila na severu. Obenem pa bi lahko bil velika pomoč tudi Primožu Rogliču na etapnih dirkah. Seveda, če do prestopa zares pride.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ