Belgijsko falango navijačev je z zmago v trobojnici razveselila Lotte Kopecky

Belgijsko falango navijačev je z zmago v trobojnici razveselila Lotte Kopecky
04.04.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Če so na moški dirki zaradi bolezni Wouta van Aerta ostali brez glavnega favorita za zmago, so Belgijci slavili vsaj na ženski dirki po Flandriji, najboljša je bila v dresu belgijske državne prvakinje Lotte Kopecky.

Dirka po Flandriji ima posebno težo tudi v ženskem koledarju, letošnja izvedba pa je bila prva, na kateri je bil tudi na traso ženske dirke vključen sloviti Koppenberg. Prav tam, 44 kilometrov pred ciljem, se je dirka začela zares, pred tem pa je Christine Majerus za SD Worx pokrivala vse poizkuse pobegov in držala dirko pod nadzorom.

Na Koppenbergu je dirka eksplodirala in v ospredju so ostale le še najmočnejše kolesarke, v prvi skupini je bilo seveda največ predstavnic superekipe SD Worx. Po Paterbergu, zadnjem vzponu dneva, je v ospredju ostala šesterica, v njej so bile tri kolesarke prej omenjene ekipe, tudi domača favoritinja Lotte Kopecky in Annemiek van Vleuten (Movistar), ki je lovila tretjo zmago na dirki po Flandriji.

Kolesarke SD Worxa so začele izkoriščati številčno premoč in na koncu so v ospredju ostale tri – van Vleutnova proti Kopeckyjevi in njeni ekipni kolegici Chantal Van den Broek – Blaak. Slednja se je v zadnjih 10 kilometri podredila belgijski državni prvakinji, ki ni opravila nobene menjave na čelu dirke več in je le čakala na šprint.

Annemiek van Vleuten je bila v nezavidljivem položaju, a ji ni ostalo drugega, kot da poizkusi srečo v šprintu. Začela ga je 200 metrov pred ciljem iz zavetrja van den Broek – Blaakove, a je bila Kopeckyjeva kot njena senca in je v zadnjih metrih izkoristila bolj spočite noge za največjo zmago kariere. Van Vleutnova je bila druga, Blaakova pa tretja.

Slaviti na dirki po Flandriji, odet v belgijsko trobojnico, je največ, kar se v karieri lahko zgodi belgijskemu kolesarji in kolesarki. Nedelje, 3. aprila 2022 zato Lotte Kopecky zagotovo nikoli ne bo pozabila.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ