Belina in Blatnik prevzela vodstvo v absolutni konkurenci

Belina in Blatnik prevzela vodstvo v absolutni konkurenci
13.05.2011 AVTOR:
Moška dvojica Belina in Blatnik sta na šesti časovni kontroli prevzela vodstvo v absolutni konkurenci. Christoph Strasser še naprej vodi v najprestižnejši kategoriji solo tekmovalcev.
Šesta časovna kontrola, je na 608 kilometru dirke okoli Slovenije in to pot sta najhitreje premagala Belina in Blatnik, ki tekmujeta v konkurenci moških dvojic. Dobrih šesto kilometrov sta prevozila s časom 19 ur 55 minut in 30 sekund. Njuna povprečna hitrost je znašala 30,5 km/h.

Strasser: Utrujen, a zadovoljen
Samo z 0,2 km/h manjšo povprečno hitrostjo je to razdaljo premagal najhitrejši kolesar v najprestižnejši solo konkurenci. To je Christoph Strasser, ki je takoj po prečkanju časovne kontrole priznal: »Utrujen sem, vendar zadovoljen. To je najbolj pomembno.«

Baloh na drugem mestu
Avstrijec je pred Markom Balohom še nkoliko povišal prednost. Ta zdaj znaša 17 minut in 30 sekund. Na četrto mesto v absolutni konkurenci se je prebila druga moška dvojica Čede/Udovič, ki za Blatnikom in Belino zaostajata za 47 minut in 30 sekund.

Njuna povprečna hitrost znaša 29,3 km/h. Thomas Ratschob je peti, Erik Rosenstein pa šesti. Najhitrejši kolesarji se zdaj vozijo proti sedmi kontrolni postaji, ki na 733 kilometru v Moravskih toplicah.

foto: Igor Vidic
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ