Belkin se po sezoni 2014 umika kot glavni sponzor

Belkin se po sezoni 2014 umika kot glavni sponzor
18.06.2014 AVTOR: Matej Zalar
Ameriško podjetje z elektroniko Belkin ne bo podaljšalo sodelovanja z nizozemsko ekipo, ki se je tako spet znašla v precejšnjih težavah.
Spomnimo, dolgoletni sponzor ekipe je bil Rabobank, ki se je nato umaknil iz moškega kolesarstva, ekipa se je nekaj časa imenovala kar Blanco, ker niso imeli glavnega sponzorja, nato pa je njihove težave rešilo ameriško podjetje Belkin.

Ekipo so začeli sponzorirati pred lanskim Tourom, predvsem z namenom, da v ZDA popularne znamke WeMo in Linksys predstavijo tudi v Evropi. Belkin je v zadnjem letu in pol postal znan kot ena izmed najbolj napadalnih ekip z izjemnim ekipnim vzdušjem, na lanskem Touru sta se izkazala Bauke Mollema in Laurens Ten Dam, letos pa je na klasikal blestel izjemni Sep Vanmarcke.

Pravega razloga za umik pri Belkinu niso navedli, generalni direktor ekipe Richard Plugge pa ostaja optimist: "V zadnjem letu smo v kolesarstvu ustvarili neko novo, pozitivno atmosfero z mlado in obetavno ekipo, ki je prikazala odlične vožnje in rezultate. Žal mi je, a sedaj moramo gledati v prihodnost in dati vse od sebe, da bomo imeli v začetku leta 2015 novega glavnega sponzorja."

"Smo nizozemska profesionalna ekipa z ugledom in tradicijo ter World Tour statusom, zato pričakujemo, da bomo uspeli v iskanju novega sponzorja. Že sedaj se dogovarjamo z dodatnimi sponzorji za Tour, za naprej pa bom še videli."

Pojavljajo se tudi namigovanja, da bi lahko, če mu ne bo uspelo oblikovati svoje ekipe, licenco Belkina odkupil tudi Fernando Alonso. Več o celotni situaciji bo znanega v prihodnjih dneh.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ