Ben Healy: Prava dirka za Tour

Ben Healy: Prava dirka za Tour
18.06.2024 AVTOR: DZ, foto: Sportida / dirka po Sloveniji

Junak zadnje etape na dirki po Sloveniji je Ben Healy. V vseh teh dneh je poskrbel za spektakularno dirkanje in bil na koncu nagrajen. Kaj pa je povedal v Novem mestu?

Ben Healy nas v zadnjem obdobju razvaja z dolgimi, nepredvidljivimi napadi na številnih dirkah. Tako na tistih največje ravni, kot na nekoliko manjših. Ko je v formi, je vedno zelo aktiven, predvsem pa poskrbi za pravo dirkanje. Tudi na dirki po Sloveniji je bil večkrat v akciji, v ospredju. Napadal je. Sicer se mu v boju za skupni seštevek ni izšlo, bil pa je nagrajen za napadalno vožnjo v zadnji etapo. Bil je med najbolj aktivnimi, v zaključku pa je izbral pravi trenutek za napad, ki mu je prinesel etapno zmago. Kaj je povedal po slavju? V nadaljevanju …

O načrtih pred dirko: Izpolnili smo načrt. Ker smo bili v ozadju v skupnem seštevku, smo želeli prvi napasti in presenetiti ostale. Na koncu se nam je izšlo.

O taktiki v zadnji etapi: Želeli smo presenetiti tiste, ki so se že borili za visoka mesta v skupnem seštevku. Čimprej smo želeli napasti na polno in to nam je tudi uspelo. Če že nisem bil dober v skupnem seštevku, mi je uspelo vsaj slaviti etapno zmago.

O pobegu s Pellom Bilbaom: Ko me je ujel Pello, sem razmišljal samo še o etapni zmagi, saj so se ostali borili za skupni seštevek. Ko sem se teh uspel znebiti, potem sem šel na polno do konca.

O zadnjem vzponu: Na Trški Gori sem moral najti svoj ritem in tako nadaljevati do vrha. Na spustu so me sicer ujeli, vendar sem jih uspel še enkrat presenetiti. V zadnjem kilometru sem vedel, da me bodo zelo težko ujeli.

O izboru dirke po Sloveniji: Pred prihodom sem si pogledal traso in zdelo se mi je, da je dirka po Sloveniji zame najboljša z vidika priprave na Tour. To je zelo lepa dirka in lepo je dobiti potrdilo, da je forma pred Tourom dobra. To je bila prava dirka za pripravo na Tour.

O načrtih za dirko po Franciji: Videti moramo, kako se bo na Touru počutil Richard Carapaz. Če se nam z njim ne bo izšlo, bom napadal etapne zmage.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ